Kyllä: Metallica aikoi antaa kenkää Lars Ulrichille

15.10.2014 12:23

On vuosi 1986 ja Metallica on kiertueella Euroopassa. Sitten pahin mahdollinen tapahtuu: yhtyeen kiertuebussin kuljettaja menettää auton hallinnan ruotsalaisella tiellä ja basisti Cliff Burton menehtyy onnettomuudessa.

Jos tässä onnettomuudessa oli jollakin ”onnea” niin tuo ”onnekas” oli rumpali Lars Ulrich. Metallican muut jäsenet (Burton, James Hetfield ja Kirk Hammett) olivat nimittäin päättäneet antaa potkut Ulrichille Euroopan-kiertueen päätteeksi, mutta basistin menehtymisen jälkeen yhtyeellä olikin luonnollisesti ”muuta ajateltavaa”.

Megadethin Dave Mustaine paljasti tarinan Rolling Stone -lehdelle jo vuonna 2009. Mustaine kertoi kuulleensa asiasta Anthraxin Scott Ianilta – ja Ian vahvistaa nyt asian I’m The Man: The Story Of That Guy From Anthrax -kirjassaan.

Ulrich ei ole tietenkään koskaan ollut rockbisneksen teknisesti taitavin rumpali, mutta miehen soiton innovatiivisuutta esimerkiksi …And Justice For All -albumilla on vaikea kiistää. Ja onhan mies ollut muutenkin tekemässä Metallican kannalta äärimmäisen tärkeitä ratkaisuja, joten ehkä ”onnettomuudessa oli onnea”…

Lisää luettavaa