Lahtelainen Profane Omen lopettaa – ”Totuus on, että laskut on maksettava silloinkin, kun tehdään keikkaa minimiliksalla”

Facebook/Profane Omen

Lahtelainen Profane Omen ilmoittaa laittavansa pillit pussiin. Vuonna 1999 perustettu metalliyhtye julkaisi kaikkiaan viisi studioalbumia, joista viimeisin, viime vuonna julkaistu Ooka sai Soundin arviossa komeat neljä tähteä. Orkesterin viimeinen keikka on luvassa 17. elokuuta Möysän Musaklubilla.

”Tiedättekö, nyt ollaan saavuttu siihen paikkaan ajassa, kun Profane Omen pysähtyy. Meillä oli muutamia keikkoja buukattuna syksylle, mutta päätettiin peruuttaa ne ja näin ollen Möysän Musaklubin keikka 17. elokuuta jää ainakin toistaiseksi viimeiseksi laatuaan”, yhtye kirjoittaa Facebookissa julkaisemassaan lausunnossa. ”Ollaan aina haluttu toimittaa paras ja tykein livekeikka, joka hihoista lähtee, eikä esimerkiksi raha ole koskaan kovinkaan suurta roolia meille näytellyt. Pienemmälläkin liksalla on lähdetty, jos keikka on ollut muuten järkevissä kantimissa tai ilmassa seikkailun makua. Totuus kuitenkin on, että laskut on maksettava silloinkin, kun tehdään keikkaa minimiliksalla tai uutta levyä studiossa.”

”Raha on toiminnan edellytys siinä, missä myös aika. Treenaaminen ja levynteko vaativat aikaa, sitoutumista”, tekstissä taustoitetaan. ” Ja kun esimerkiksi yksi meistä asuu Brasiliassa ja loput Suomessa, ymmärrettävästi kokoontuminen ei ole ihan yhtä yksinkertaista, kuin sutaista fillarilla naapuriin. Nuorempana vapaa-aikaa oli huomattavasti enemmän, ja sitoutuminen riittävällä intensiteetillä helpompaa, kun ei ollut perheitä ja päivätöitä.”

Orkesteri kehottaa fanejaan tulemaan viimeisille keikoilleen ja ”pistämään paikat mullinmallin niin, että se pysyy mielissä”, sillä ”Näiden jälkeen suunnitelmia ei ole, eikä tehdä. Ei tehdä uusia biisejä, ei etsitä tai oteta keikkaa, ei treenata. Pysähdytään ja päästetään irti.”

Katso päivitys alta.