Lana Del Rey lykkää kohutun keikkansa myöhemmäksi – ”Haluan kohdella fanejani tasapuolisesti”

Lana Del Rey

Pop-tähti peruu Israelin-keikkansa, koska ei saanut järjestettyä samaan syssyyn esiintymistä myös Palestiinaan.

Lana Del Rey aikoo sittenkin siirtää kohua ja keskustelua synnyttäneen ensimmäisen Israelin-keikkansa myöhempään ajankohtaan. Pop-tähti tiedotti asiasta sosiaalisen median välityksellä ja perusteli lykkäystä sillä, ettei hän ehtinyt järjestää samalle vierailulle keikkaa myös Palestiinassa.

”Minulle on tärkeää esiintyä sekä Palestiinassa että Israelissa, sillä haluan kohdella fanejani tasapuolisesti. Valitettavasti näin lyhyellä varoitusajalla on mahdotonta saada molempia konsertteja sovitettua samaan ajankohtaan, joten siirrän keikkani Meteor-festivaaleilla, kunnes pääsen esiintymään sekä palestiinalaisille että israelilaisille faneilleni sekä toivon mukaan muihin sen alueen maihin”, Del Rey kirjoittaa Twitterissä.

Meteor Festival on vuotuinen musiikkifestivaali, joka pidetään tänä vuonna 6.-8. syyskuuta. Lana Del Reytä ja monia muita festivaaleille kiinnitettyjä artisteja on kritisoitu Israelin tukemisesta ja palestiinalaisten apartheidin hyväksymisestä. Yksi Israelin äänekkäimmistä kritisoijista ja BDS-boikottiliikkeen näkyvimmistä edustajista on Roger Waters, joka julkaisi hiljattain Lana Del Reylle osoitetun kirjeen, jossa tämä kehoitti pop-tähteä perumaan keikkansa, mutta tuolloin Del Rey aikoi vielä esiintyä suunnitelmien mukaisesti.

”Kuulimme juuri, että Lana ei aio esiintyä Meteorissa. Arvostamme kuitenkin, miten hän käytti festivaaliamme saadakseen mediahuomiota”, kommentoivat festivaaliorganisaattorit Pitchforkille antamassaan lausunnossa.