Larry Wallis on kuollut – Motörheadista ja The Pink Fairiesista tuttu kitaristi poistui keskuudestamme 70-vuotiaana

Maailma on jälleen yhtä kovan luokan muusikkoa köyhempi paikka. Kitaristi Larry Wallis on kuollut 70-vuotiaana, kertoo muun muassa Ultimate Classic Rock. Kuolinsyytä ei ole vielä julkistettu.

Wallis ehti olla urallaan monessa mukana. Hänen pitkäaikaisin yhtyeensä oli psykerock-bändi The Pink Fairies, jonka kanssa Wallis äänitti useita levyjä 1970–80-luvuilla. Vuonna 1975 Wallis liittyi Lemmy Kilmisterin seuraksi upouuteen yhtyeeseen nimeltä Motörhead, ja rumpaliksi kaksikko pestasi sellaisen miehen kuin Lucas Fox. Rumpali sai kuitenkin lähteä vielä samana vuonna, ja kun Lemmy päätti, että bändiin tarvittaisiin kaksi kitaristia, Wallis päätti myös nostaa kytkintä. Foxin ja Wallisin paikat ottivat Phil ”Philthy Animal” Taylor ja ”Fast” Eddie Clark, ja Motörheadin maineikkain kokoonpano oli syntynyt.

Motörheadin ja Pink Fairiesin lisäksi Wallis vieraili 1970-luvulla pikaisesti UFOn jäsenenä, ja hänellä oli lyhytikäisiä bändiviritelmiä MC5:n Wayne Kramerin ja T.Rexin Steve Peregrin Tookin kanssa. 1990-luvulla Wallis työskenteli Dr. Feelgoodin Lee Brilleauxin ja Phil Mitchellin kanssa, ja vuonna 2001 julkaistiin hänen soololevynsä Death in the Guitarfternoon. Muutamaa vuotta myöhemmin The Pink Fairies yritti vielä comebackia, mutta se jäi lyhytikäiseksi.

Mainittakoon vielä, että Rumba-lehden perustaja Miettinen kirjoitti muutamia vuosia sitten kolumnin, jossa pohdittiin, mikä on maailman kaikkien aikojen paras kappale. Musiikkitoimittaja tuli lopulta siihen johtopäätökseen, että se on Larry Wallisin soolosingle Police Car vuodelta 1977.