Lars Ulrich muistelee, kuinka Metallica pääsi ensimmäistä kertaa käsiksi isoihin rahoihin – ”Se oli aika surrealistista”

30.8.2020 18:29

Metallica-rumpali Lars Ulrich pääsi vastailemaan monenkirjaviin kysymyksiin tuoreessa GQ Magazinen haastattelussa. Mieheltä tiedusteltiin heti ensimmäiseksi, milloin hän tajusi ensimmäisen kerran haluavansa ryhtyä ammattimuusikoksi.

”En ole varma, tapahtuiko se jonain tiettynä päivänä”, Ulrich pohdiskelee. ”Kasvoin tenniksen ja urheilun maailmassa ja jossain vaiheessa tietämättömänä luulin seuraavani isäni jalanjäljissä. Kun olin jotain 16- tai 17-vuotias tajusin, ettei niin tulisi tapahtumaan, mutta en ole varma ajattelinko muusikoksi ryhtymistä vielä tuossa vaiheessa. Olen aina rakastanut musiikkia — sen energiaa ja rock’n’rollin spektaakkelia — ja musiikki on aina ollut intohimoni.”

”Olen kertonut tämän tarinan pari kertaa aiemminkin, mutta kun olimme Master of Puppets -kiertueen puolivälissä, lämppäsimme kuusi tai kahdeksan kuukautta Ozzyä [Osbourne], ja viimeinen jenkkikeikka oli jossain päin Virginiaa”, Ulrich jatkaa. ”Managerimme tuli paikalle ja pidimme palaverin keikkabussin perällä iltapäivällä ennen keikkaa. Istuimme alas ja hän kertoi, että olimme tienanneet tarpeeksi rahaa, jotta voisimme ostaa talot kun palaamme rundilta kotiin.”

”Se oli aika surrealistista, sillä siihen asti raha ei ollut toiminut motivaattorina. Olin noin 22, joten olimme paiskineet hommia noin viisi vuotta, ja halusimme vain pitää hauskaa, soittaa, hengailla yhdessä, juoda vähän kaljaa ja kaikkea tuollaista.”

”Kun sitten yhtäkkiä kuulet, että ’Voit nyt ostaa talon jos haluat’, oli se todella outoa. Ja ollakseni täysin rehellinen, tuota tarkemmin en voi tähän kysymykseen vastata”, rumpalimestari lisää. ”Se tapahtui elokuussa 1986.”

Ulrichilta kysyttiin myös mikä oli hänen ensimmäinen levyhankintansa.

”Isäni vei minut katsomaan Deep Purplea vuonna 1973 — olin 9-vuotias — ja seuraavana päivänä menin paikalliseen levykauppaan, joka sijaitsi kymmenen minuutin pyöräilymatkan päässä kotoani, ja ostin Fireball-albumin.”

Lisää luettavaa