Lars Ulrich muistelee Metallican ja Guns N’ Rosesin pahamaineista yhteiskiertuetta – ”Se oli yksi parhaista kesistä koskaan”

Metallica-rumpali Lars Ulrich muisteli hiljattain menneitä Howard Sternin radioshow’ssa. Puheenaiheeksi nousi muun muassa Metallican ja Guns N’ Rosesin yhteiskiertue vuodelta 1992.

Stern kysäisee alta löytyvällä videolla, pitääkö Ulrich rundia virheenä Guns N’ Rosesin kannalta, sillä Metallican jälkeen lavalle astuminen ei ole tunnetusti mikään helppo rasti. Yleisö saattaa näet helposti olla jo täysin kylläinen thrash metal -legendan tykityksen jäljiltä.

”Koko kiertueen ajatuksena oli kahden parhaan kaveribändin, jotka rakastavat ja kunnioittavat toisiaan, yhteinen kesärundi”, Ulrich kertoo. ”Kummallakin oli isot levyt vyöllään. Molemmat olivat yhdenveroisia ja soitimme yhtä pitkät setit. Soitimme molemmat jotain kaksi ja puoli tuntia. Jaoimme rahat ja niin edespäin. Se oli 50-50 kaikesta, mutta jonkun täytyi tietenkin esiintyä ennen toista. Faith No More lämppäsi joillain keikoilla, Motörhead ja Body Count toisilla, mutta jomman kumman piti esiintyä ennen toista.”

”Me vastasimme, ettei meidän tarvitse miettiä asiaa nanosekuntiakaan, sillä nousemme mielellämme lavalle aikaisemmin illalla ja esityksen jälkeen nappaamme kaljat, otamme rennosti ja katsomme Guns N’ Rosesia”, Ulrich jatkaa. ”Se oli ihan selvä peli.”

”Se oli pitkä ja toivottavasti erityinen ilta, se kesti varmaan yhteensä 7 tai 8 tuntia kaikkineen”, mies lisää. ”Ennen kuin Gunnarit löivät läpi, muistan saaneeni ennakkonauhan [Appetite for Destructionista] pari-kolme kuukautta aiemmin ja ajatelleeni, että ’Pyhä pamaus, tässä on asennetta!’ Hänen [Axl Rosen] joka toinen sana on ’Se on niin vitun helppoa’ toisella kappaleella It’s So Easyllä ja kaikkea tuollaista. Vastaavaa ei juuri tehty noihin aikoihin. Asenne ja vibat suorastaan pursusivat yli äyräiden, ja ystävystyimme heidän kanssaan ollessamme Los Angelesissa. Tutustuimme toisiimme, hengailimme ja ystävystyimme. Teimme yhteisen rundin juuri sen takia. Valitettavasti vain vuosi tai kaksi sen kiertueen jälkeen välillemme kehitettiin jonkinlainen kilpailuasetelma, jota lehdistö ruokki ja ihmisten piti valita puolensa, mutta sen keskellä oli kaksi bändiä jotka todella kunnioittivat toisiaan, pitivät toisistaan ja halusivat viettää kesän yhdessä.”

”Niin minä haluan sitä muistella, ja se oli ehdottomasti yksi parhaista kesistä koskaan”, mies päättää.

Kiertueen aikana tapahtui yhtä jos toista, ja sen varrella koettuihin moninaisiin käänteisiin pääset tutustumaan tarkemmin muun muassa täältä.