Lars Ulrich selvittää, kuinka rumpalin huoltajuustaistelu mullisti Metallican nykyiset kiertueaikataulut

17.4.2023 20:45

Metallica-rumpali Lars Ulrich vieraili hiljattain Bill Maherin isännöimässä Club Random -podcastissa. Ulrich puheli visiittinsä yhteydessä muun muassa siitä, kuinka taistelu lasten huoltajuudesta sai Metallican muuttamaan tapaa, jolla se vielä nykyäänkin aikatauluttaa kiertueitaan.

”Viimeisen ehkä 10-15 vuoden aikana olemme — kaikella kunnioituksella managereitamme kohtaan — käytännössä todenneet, että ’meidän täytyy alkaa asettaa rajoja ja joitain sääntöjä sille mitä olemme valmiit tekemään’, sillä ennen vanhaan teimme kolme tai neljä keikkaa putkeen ja pidimme sitten välipäivän, taas kolme keikkaa putkeen ennen välipäivää, ja sitten viikon vapaata Eurooppaan ja Amerikkaan siirtymisen yhteydessä”, Ulrich kertoo. ”Ja lopulta suunnilleen Some Kind Of Monsterin julkaisun aikoihin otimme ohjat käsiimme ja sanoimme: ’Olemme valmiit keikkailemaan niin ja niin pitkään kerrallaan.'”

”Yhdessä vaiheessa kun olin keskellä huoltajuustaistelua noin vuoden 2008 tai 2010 hujakoilla, teimme kokonaisen maailmankiertueen ilman, että olimme tien päällä kahta viikkoa kauempaa kerrallaan”, Ulrich jatkaa. ”Soitimme Euroopassa kaksi viikkoa, palasimme kotiin, soitimme toiset kaksi viikkoa ja palasimme taas kotiin. Amerikassa kiersimme viikon kerrallaan.”

Ulrichin ja ex-vaimon huoltajuus jaettiin lopulta vuoroviikoiksi, jotta kummatkin vanhemmat saivat häiriöttä viettää lastensa kanssa pidempiä ajanjaksoja kerrallaan.

”Vein heidät siis kirjaimellisesti kouluun maanantaiaamuna ja lensimme sitten viidelle keikalle Amerikkaan — maanantai, tiistai, torstai, lauantai, sunnuntai. Sunnuntai-iltana palasimme kotiin”, Ulrich sanoo. ”Olin lasteni kanssa koko seuraavasta maanantaista alkaneen viikon. Ja bändit muut kaverit — Luoja heitä siunatkoon — olivat tarpeeksi armollisia ja ystävällisiä toimiakseen noilla ehdoilla. Ja sitä jatkui koko kahden vuoden maailmankiertueen ajan. Joten emme ole oikein koskaan keikkailleet kahta viikkoa pidempään kerralla.”

Lisää luettavaa