Lasten Hautausmaalla on edessään kiireisiä aikoja: tulossa on teemalevy ja kitaristin sooloalbumi

26.8.2021 09:36

Lasten Hautausmaan seuraava studioalbumi ilmestyy kuluvan vuoden lopulla tai ensi vuoden alkupuolella. Levyn lopullinen aikataulu on vielä avoinna.

– Aloitimme uuden materiaalin treenaamisen joulukuussa 2020. Nauhoitukset tapahtuivat viime pääsiäisen aikoihin Petrax-studiolla, kertoo kitaristi Tuomo Mannonen.

– Kappaleiden tyylikirjo on aikamoinen. Mukana on bailubiisejä, sutinakomppiballadeja ja ”J. Karjalaistunnelmia”. Myös muita yllätyksiä on luvassa.

Mikä oli yhtyeen tavoite tällä kerralla?

– Toki tehdä paras levy tähän mennessä. Omasta mielestämme saavutimme maalin helposti niin soundillisesti, musiikillisesti kuin sanoituksellisestikin.

Vaikuttiko pandemiatilanne albumin valmisteluun?

– Kun isompaa kiirettä ei ole ollut, saimme tehtyä kappaleiden sovitustyön tarkemmin ja huolellisemmin. Onnistuimme vangitsemaan levylle koko bändin osaamisen ja tietotaidon aikaisempaa paremmin.

Tulevan pitkäsoiton nimi on Kevät.

– Kun kirjoitustyö oli kesken, tajusimme Kristiinan (Vaara, laulu) kanssa, että tekstien välillä kulkee punainen lanka. Sen jälkeen teimme hieman muokkaustyötä ja tarinasta tuli entistä yhtenäisempi. Lopulliset sanoitukset muodostavat kertomuksen, joka sijoittuu yhteen kevääseen.

Sinulta on tulossa ensi vuoden aikana myös sooloalbumi.

– Olen tehnyt omia keikkoja ja ajatus soololevystä on ollut mielessä jo muutaman vuoden. Osa albumin materiaalista on nyt taltioitu, ja mukana soittamassa, sovittamassa ja tuottamassa ovat olleet myös Antti Takalo (rummut ja basso) ja Niko Saarinen (koskettimet). Minä vastaan kitarasta ja laulusta, sanoo Mannonen.

– Tyylilajiltaan kappaleet ovat suomenkielistä pop rockia. Mukana on menevämpää tavaraa ja balladiosastoa. Teksteistä löytyy omakohtaisuutta, mutta siellä lauletaan myös Kikasta, Pentti Haanpään hukkumisesta ja sydänsipseistä!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 7/21.

Lisää luettavaa