Laulaja Ronnie Spector edesmenneestä ex-miehestään Phil Spectorista: ”Loistava tuottaja, surkea aviomies”

Ronnie Spector.
John Williams/Shutterstock/All Over Press

Ronnie muistelee kaksikon musiikillisia yhteistöitä lämmöllä.

”Wall of soundistaan” tunnettu huipputuottaja Phil Spector menehtyi viime lauantaina 81-vuotiaana. Spector oli ristiriitainen hahmo, joka tunnettiin paitsi ansioistaan musiikin saralla sekä lukuisista tuottamistaan hiteistä, myös ailahtelevana ja väkivaltaisena persoonana. Hän menehtyikin vankilassa, jossa tämä istui Lana Clarksonin murhasta saamaansa vankeusrangaistusta.

Kun tieto Phil Spectorin kuolemasta tuli julki, Ronettes-laulaja ja Philin ex-vaimo Ronnie Spector julkaisi Facebook-sivuillaan pienen muistokirjoituksen, jossa tämä muisteli kaksikon musiikillisia yhteistöitä lämmöllä. Kirjoituksen sävy on lempeä siitäkin huolimatta, että heidän vuodesta 1968 vuoteen 1974 avioliittonsa oli todella myrskyisä ja Ronnie kohtasi niin fyysistä kuin henkistä pahoinpitelyä. Ronnie kertoo muistelmissaan Philillä olleen muun muassa kellarissaan hauta-arkku, johon tämä uhkasi laittaa laulajan näytille, jos tämä yritti jättää tuottajan.

”Surullinen päivä musiikille ja surullinen päivä minulle. Kun tein töitä Philin kanssa ja katsoin hänen luovaa työskentelyään studiossa, tiesin, että teen töitä alansa parhaan kanssa. Hän hallitsi asioita täydellisesti ja ohjasi muita. Niissä päivissä oli paljon asioita, joita rakastaa. Hänen tapaamisensa ja häneen rakastuminen oli kuin suoraan sadusta. Maaginen musiikki, jota teimme yhdessä, oli rakkautemme inspiroimaa. Rakastin häntä suuresti ja annoin hänelle sydämeni ja sieluni”, nyt 77-vuotias Ronnie kirjoittaa.

”Mutta kuten sanonut monesti aiemminkin, hän oli loistava tuottaja, mutta surkea aviomies. Valitettavasti Phil ei osannut elää ja toimia studion ulkopuolella. Pimeys sai vallan ja moni elämä rikkoutui.”

”Mutta hymyilen yhä aina kun kuulen musiikkia, jota teimme yhdessä ja tulen aina hymyilemään. Se musiikki on ikuista.”

It’s a sad day for music and a sad day for me.When I was working with Phil Spector, watching him create in the…

Julkaissut Ronnie Spector Sunnuntaina 17. tammikuuta 2021