Laulajan jalkavamma osoittautui luultua pahemmaksi – Rage Against the Machine peruu kiertueensa

Rage Against the Machine -solisti Zack de la Rocha loukkasi akillesjänteensä yhtyeen paluukiertueen alkumetreillä menneenä kesänä.  Loukkantumisen seurauksena laulaja esiintyi loput Pohjois-Amerikan keikat istualtaan, mutta Ison-Britannian ja Euroopan osuudet jouduttiin perumaan vamman vuoksi kokonaan.

Nyt miehellä on masentavia uutisia orkesterin faneille: myös ensi vuoden Yhdysvaltain-kiertue on peruttu.

”Chicagon keikasta on miltei kolme kuukautta ja katselen edelleen jalkaani epäuskoisena”, de la Rocha kirjoittaa lausunnossaan. ”Kaksi vuotta odottelua pandemian keskellä toivoen, että voisimme olla jälleen bändi ja jatkaa työtä, jonka aloitimme noin 30 vuotta sitten. Treenasimme, harjoittelimme, sovittelimme ja työskentelimme päästäksemme taas iskuun. Sitten puolitoista keikkaa myöhemmin akillesjänteeni repeää. Tuntui kuin universumi pilailisi kustannuksellani. Tätä kirjoittaessani muistutan itseäni, että kyse oli vain huonoista olosuhteista. Hetkestä, jolloin meni vituilleen.”

”Valitettavasti se hetki vaatii paljon työtä ja toipumista. Vasemmassa akillesjänteessäni on paha repeämä – siitä oli paikoillaan vain kahdeksan prosenttia. Ja sekin vähä oli pahassa jamassa. Kyse ei ole vain siitä, että pääsisin jälleen esiintymään vaan myös perustavanlaatuisesta toimintakyvystä. Siksi olen tehnyt tuskallisen ja vaikean päätöksen peruuttaa loput vuoden 2023 Pohjois-Amerikan kiertueestamme.”

”Vihaan keikkojen peruuttamista. Vihaan faniemme pettämistä. Olette odottaneet niin kärsivällisesti näkemistämme, enkä unohda sitä. En koskaan ota sitä itsestäänselvyytenä. Tunnen teitä kohtaan ainoastaan äärimmäistä kiitollisuutta ja kunnioitusta.”

”Pelkkää rakkautta ja kunnioitusta veljilleni Timille, Bradille ja Tomille; El P:lle, Killer Mikelle, Trackstarille ja koko RTJ-porukalle; kaikille tuotantoportaassa: teknikoille, kokeille, kuskeille, avustajille, turvahenkilöstölle, ja aivan kaikille jotka ovat tehneet tähänastiset keikat mahdollisiksi. Toivon näkeväni teidät hyvin pian.”