Lauluyhtye The Manhattan Transfer nähdään viimeisellä maailmankiertueellaan myös Suomessa

9.8.2023 15:55

Jazzia, popmusiikkia ja a cappellaa sujuvasti sekoittava lauluyhtye The Manhattan Transfer jättää pikkuhiljaa yleisölle jäähyväisiä. Ensin kuitenkin tehdään vielä yksi maailmankiertue, ja sen myötä orkesteri saapuu myös Suomen kamaralle. Yhtye esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla 26.11., Oulun Madetoja-salissa 27.11. ja Turun Logomossa 28.11.

Manhattan Transfer perustettiin vuonna 1969, ja se on voittanut kunnioitettavat yksitoista Grammy-palkintoa. Yhtye henkilöityi pitkään perustajajäsen Tim Hauseriin, jonka alkuperäinen visio oli kasata lauluyhtye, joka voisi yhdistellä eri musiikkityylejä rockista kantriin ja soulista jazziin. Hauser kuoli vuonna 2014, ja nykyään yhtyeen laulajanelikkona toimivat Alan Paul, Janis Siegel, Cheryl Bentyne ja Trist Curless. Näistä kolme ensin mainittua ovat olleet mukana 1970-luvulta asti.

Keikkojen pääsyliput tulevat myyntiin Lippupisteessä 14. elokuuta. Liput maksavat alkaen 59 euroa. Alapuolelta voi tarkastaa tyylinäytteen viime vuonna julkaistulta Fifty-juhlalevyltä:

Lisää luettavaa