”Lavalla ollessani yritin vain olla kuolematta” – Children of Bodomin Alexi Laiho muistelee, kuinka juominen alkoi viedä ilon musiikin soittamisesta

14.1.2018 18:24

Children of Bodomin Alexi Laiho vieraili amerikkalaisen The Wanderer -podcastin haastattelussa juttelemassa muun muassa rundaamisesta, uuden albumin työstöstä sekä laulaja-kitaristin muuttuneesta alkoholinkäytöstä. Laiho kertoo riehakkaasta juhlinnastaan tunnetun yhtyeen rauhoittuneen, ainakin Laihon itsensä osalta, huomattavasti alkuaikojen läträämiseen verrattuna.

– Juon edelleen, mutta en enää kiertueilla, mies paljastaa. Saatan ottaa silloin tällöin kaljan tai pari, mutta en kestä enää krapuloita, enkä voi hypätä siinä tilassa lavalle. Kun tulet vanhemmaksi, krapulat muuttuvat vitun pahoiksi, ainakin minulla, mutta se on varmaan kaikille erilaista.

– Lopulta jouduin vetämään pari shottia kyetäkseni ylipäätään toimimaan, en siis juonut humalaan asti, vaan tunteakseni oloni normaaliksi. Se ei ole ollenkaan hyvä juttu. Mieluummin tunnen oloni mahtavaksi lavalla ja vähennän juhlimista.

Laiho ei pidä muutosta uhrauksena, vaikka myöntääkin iloliementäyteisten aikojen olleen omalla tavallaan hauskoja.

– Meillä oli todella hauskaa, mutta homma vain tuli siihen pisteeseen, että lavalla ollessani yritin vain olla kuolematta ja mietin, mitä oikein teen täällä. En enää nauttinut soittamisesta vaikka se oli aiemmin lempipuuhaani ja yhtäkkiä se olikin viimeinen asia jota haluan tehdä karmean olotilani takia. Huomasin prioriteettieni olevan täysin perseellään.

– Ei tämä ole kuitenkaan mikään iso juttu. Vähensin juopottelua, oloni parani, ja nautin taas olostani lavalla. Kun rundi on ohi, silloin avaan oluen ja vetäisen vähän rankemmalla kädellä.

Lisää luettavaa