Led Zeppelinistä ensimmäinen virallinen dokumenttielokuva – projektissa mukana kaikki yhtyeen jäsenet

Led Zeppelin vuonna 1973.

Led Zeppelinin historiaa luotaava Becoming Led Zeppelin -niminen filmi on ensimmäinen yhtyeen itsensä kanssa yhteistyössä toteutettu dokkari.

Bernard MacMahonin ohjaaman elokuvan kerrotaan seuraavan rock-mammutin ”rakettimaista nousua tähteyteen”.

”Becoming Led Zeppelin on elokuva, jota kukaan ei uskonut olevan mahdollista tehdä”, tiedotteessa kerrotaan. ”Yhtyeen rakettimainen nousu tähteyteen oli nopea ja käytännössä dokumentoimaton. Tämä tarina voidaan nyt viimein kertoa intensiivisen, maailman ympäri johtaneen etsinnän ja sen aikana löydetyn visuaalisen ja auditiivisen materiaalin restauroinnin myötä.”

Elokuva tulee sisältämään haastatteluja kitaristi Jimmy Pagelta, laulaja Robert Plantilta ja basisti John Paul Jonesilta sekä harvinaisia arkistohaastatteluja edesmenneeltä rumpali John Bonhamilta.

MacMahon ohjasi Emmy-ehdokkuuden saaneen American Epic -dokumenttisarjan, joka käsittelee amerikkalaista juurimusiikkia 1920-luvulta. Page ylisti filmiä vuonna 2019, todeten: ”Kun näin kaiken mitä Bernard oli tehnyt American Epic -nimisellä merkkiteoksella, tiesin hänen olevan pätevä kertomaan tarinamme.”

”Will Shaden ja niin monien muiden tärkeiden amerikkalaisten alkupään muusikoiden näkeminen valkokankaalla American Epicissä inspiroi minua osallistumaan tähän hyvin mielenkiintoiseen ja jännittävään tarinaan”, Plant kommentoi.

”Aika oli kypsä kertoa tarinamme ensimmäistä kertaa omin sanoin, ja tämä filmi tulee todella herättämään tämän tarinan eloon”, Jones lisää.

Elokuvan julkaisupäivä ei ole vielä toistaiseksi selvillä.