Leevi and the Leavingsin dynamosta Gösta Sundqvistista kertova elämäkertateos tulossa

16.5.2017 14:18

Vuonna 2003 sydänkohtaukseen menehtynyt Gösta Sundqvist olisi täyttänyt 60 vuotta toukokuun 17. päivä. Merkkipäivän ja -vuoden kunniaksi Leevi and the Leavingsin johtohahmoa, radiotoimittajaa ja kulttuuripersoonaa muistetaankin monin eri tavoin, kuten loppukesästä julkaistavalla elämäkertateoksella.

Tietokirjailija Timo Kalevi Forssin toimittama Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo julkaistaan 16. elokuuta. Kirja pureutuu moniulotteiseen persoonaan julkisuutta ja keikkailuja karttaneen myytin takana ja se koostuu Sundqvistin ystävien ja yhteistyökumppaneiden haastatteluista sekä arkistomateriaaleista ja miehen laajan tuotannon analysoinnista. Kirjan julkaisupäivänä järjestetään myös muistokonsertti Tavastialla, jossa esiintyvät muun muassa Leevi and the Leavingsin jäljelle jääneet muusikot.

Eivätkä Sundqvist-muistelot ja kunnianosoitukset pääty vielä tähän. Muun muassa Yle Teema esittää tulevana torstaina ja perjantaina Elävän arkiston Gösta-ohjelmapaketteja, joka sisältää henkilökuvaa ja musiikkivideoita. Svart Records aikoo puolestaan julkaista vuoden aikana koko Leevi and the Leavingsin tuotannon vinyyliuusintapainoksina, joiden saatetekstit ovat nekin Timo Kalevi Forssin käsialaa.

Lisää luettavaa