Svartilta jälleen kulttuuriteko: Leevi and the Leavingsin tuotannosta tulossa vinyyliuusintapainos

5.4.2017 10:45

Svart Records on tuttu taidokkaasti ja tunteella tehdyistä vinyylijulkaisuistaan. Seuraavaksi levy-yhtiö tarttuukin yhteen kansallisaarteistamme ja julkaisee Leevi and the Leavingsin koko tuotannon vinyyliuusintapainoksina.

Kaikki 16 levyä tullaan julkaisemaan alkuperäisessä ilmestymisjärjestyksessä parin kuukauden välein. Julkaisujen sarjan aloittavat siis Suuteleminen kielletty (1980) ja Mies joka toi rock’n’rollin Suomeen (1981). Gatefold-kantiset, valokuvia ja Timo Kalevi Forssin saatetekstin sisältävät albumit ilmestyvät toukokuussa, jolloin edesmennyt Gösta Sundqvist olisi täyttänyt 60 vuotta.

Svart Recordsin Tomi Pulkki kertoi toverilehdellemme Rumballe haluavansa tehdä asiat mieluummin perusteellisesti kuin sinne päin.

”Se tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että kun lähdemme julkaisemaan Leevin kaltaista kansallisaarretta, ei tuntunut mielekkäältä valikoida muutamaa albumia, pelkkää sinkkukokoelmaa tai vastaavaa. Joten päätimme, että yhtyeen koko tuotanto julkaistaan uusiksi”, Pulkki toteaa ja lisää albumijulkaisujen jälkeen olevan mahdollisesti tulossa vielä jotain ekstraa.

”Nyt on jo sovittu, että Göstan Black Label Series -sinkuista tulee boksi, ja se julkaistaan loppuvuodesta.”

Lisää luettavaa