Legendaarinen lauluntekijä sai Beyoncé-fanien vihat niskaansa – ”Tarkoitukseni ei ollut hyökätä tai loukata”

Beyoncén (vasemmalla) fanit ovat suuttuneet lauluntekijäikoni Diane Warrenille (oikealla).
Beyoncé: EPA-EFE / ETI​ENNE LAURENT / AOP, Warren: Chelsea Lauren / Shutterstock / All Over Press

Diane Warrenia kummastutti, miten yhdellä kappaleella voi olla yli 20 nimeä tekijätiedoissa.

Beyoncén fanikunta, joka tunnetaan myös nimellä ”BeyHive”, on yksi fanaattisimmista ja ärhäkimmistä, mitä tulee oman suosikkiartistin puolustamiseen. Tämän sai tuta myös legendaarinen lauluntekijä Diane Warren.

Useita Oscar-ehdokkuuksia kappaleillaan saanut, ensi vuoden gaalassa kunnia-Oscarilla palkittava Warren, jonka kirjoittamia hittejä ovat muun muassa Aerosmithin I Don’t Want to Miss a Thing, Cherin If I Could Turn Back Time ja Celine Dionin Because You Loved Me, meni nimittäin kummastelemaan Twitterissä, miten jollain kappaleella voi olla tekijätiedoissaan 24 nimeä. Warren tehosti twiittiään lisäämällä sen loppuun vielä silmiä pyörittävän emojin.

Beyoncé-fanit arvelivat Warrenin viittaavan twiitissään laulajan tuoreella Renaissance-levyllä olevaan Alien Superstar -kappaleeseen, jonka krediiteissä tosiaan on 24 nimeä. Tästä suivaantuneena osa faneista hyökkäsi Warrenia kohtaan törkeyksillä ja haukuilla, toiset sen sijaan valistivat lauluntekijää tämän johtuvan siitä, että kappaleessa on käytetty paljon muiden tekemiä sävellyksiä joko sämplättynä tai interpolaatioina, mikä on yleistä erityisesti hip hopissa.

”Tarkoitatko, että miksi meidän (mustien) kulttuurissa on niin paljon kirjoittajia? No, kaikki alkoi siitä, että meillä ei aloittaessa ollut varaa tiettyihin asioihin, joten aloimme sämplätä ja siitä tuli taiteenlaji ja merkittävä osa mustaa kulttuuria (hip hoppia) Amerikassa. Jos sitä aikaa ei olisi, kuka tietää, mitä olisi tapahtunut. Ymmärsitkö?” Renaissance-albumilla mukana oleva tuottaja The-Dream, oikealta nimeltään Terius Youngdell Nash vastasi Warrenille Twitterissä.

Warren vastasikin The-Dreamille ja pahoitteli, jos hänen alkuperäinen twiittinsä tulkittiin loukkaavaksi.

”Tarkoitukseni ei ollut hyökätä tai loukata. En tiennyt tästä, kiitos, että kerroit siitä”, Warren vastasi tuottajalle ja twiittasi vielä erikseen, ettei hänen tarkoituksensa ollut loukata tai olla epäkunnioittava Beyoncéa kohtaan.

”Twiittini ei ollut tarkoitus olla epäkunnioittava. Rakastan Beyoncén uutta levyä. Hän on uskomaton, rajoja rikkova artisti, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä ja jota ihailen suuresti”, Beyoncén neljännelle sooloalbumille I Was Here -kappaleen kirjoittanut Warren kommentoi myöhemmin Rolling Stone -lehdelle.

”Jokaista tällä levyllä mukana ollutta yhteistyökumppania tulee juhlistaa.”

Beyoncén uusi levy Renaissance julkaistiin viime perjantaina (31.7.) ja siitä tuli vain kahdessa päivässä Spotifyn vuoden striimatuin naisartistin levy. Levyn ympärillä on kuitenkin pyörinyt kohuja, kun Beyoncéa syytettiin vammaisten syrjinnästä tämän käytettyä eräässä kappaleessaan loukkaavaa termiä ja lisäksi laulaja Kelis syytti Beyoncéa ja tämän tuottajia varkaudesta, kun eräässä kappaleessa sämplättiin Kelisin Milkshake-hittiä. Molempia kappaleita on sittemmin muokattu ja niistä on poistettu kohua nostattaneen asiat.