Tiesitkö, että Aerosmithin megahitti kirjoitettiin naisen laulettavaksi? – ”Siitä tulikin paljon voimakkaampi Steven Tylerin tulkitsemana”

Aerosmith.
Kristin Callahan/ Everett Collection/ All Over Press

Lauluntekijä Diane Warren muisteli suurimpiin hitteihinsä liittyviä tarinoita Rolling Stone -lehdessä.

Laura Braniganin Solitaire, DeBargen Rhythm Of The Night, Milli Vanillin Blame It On The Rain, Toni Braxtonin Un-Break My Heart, Cherin If I Could Turn Back Time, Alice Cooperin Bed Of Nails, Celine Dionin Because You Loved Me, Whitney Houstonin I Learned From The Best, Beyoncén I Was Here… Tässä vain muutamia esimerkkejä 64-vuotiaan lauluntekijä Diane Warrenin urallaan kynäilemistä hiteistä. Lukuisten hittien taustalla on myös mielenkiintoisia ja hauskoja tarinoita, joihin pureuduttiin hiljattain Rolling Stone -lehden Music Now -podcastissa.

Warren muisteli podcastissa muun muassa Armageddon-elokuvaa varten tekemäänsä I Don’t Wanna Miss A Thing -balladia, josta tuli yksi Aerosmithin uran suurimmista hiteistä. Kappaletta tehdessä sen esittäjä ei ollut Warrenilla tiedossa ja hän sanookin yllättyneensä suuresti kuullessaan Steven Tylerin laulamassa sydäntäsärkevää balladia.

”Minulla oli vain nimi mielessä, kun sain nähtäväkseni elokuvan lopun. Tapasin (ohjaaja) Jerry Bruckheimerin, joka vielä vuosi sitten sanoi, ettei koskaan enää työskentele kanssani, mutta hän oli muuttanut mielensä. Enkä olisi koskaan osannut kuvitellakaan, että Aerosmith tekisi sen. Ajattelin, että naislaulaja laulaisi sen, mutta siitä tulikin paljon voimakkaampi Steven Tylerin tulkitsemana. Se, että hän oli niin haavoittuvaisena toimi todella hyvin. Muistan kun kuulin kappaleen ensimmäisen kerran ja kirjaimellisesti tipahdin tuolilta. Sen kappaleen olisi pitänyt voittaa [Grammy]”, Warren muistelee.

Toinen hauska anekdootti liittyy I Was Here -kappaleeseen, jonka Warren oli lähettänyt sekä levymoguli Simon Cowellille että räppäri Jay-Z:lle, koska ajatteli kappaleen sopivan tämän puolisolle Beyoncélle. Popkuningatar innostui kappaleesta niin, että äänitti sen tulevalle levylleen aivan viime metreillä juuri ennen albumin julkaisua. Warren muistelee olleensa Beyoncén mukana studiossa koko illan.

”Aamulla herätessäni muistin, että olin tarjonnut biisiä myös Cowellille. Olinkin saanut sähköpostia hänen A&R-tyypiltä, jossa todettiin, että ’Kappale on kyllä kaunis, muttei oikein kolahda meille. Tarjoa kuitenkin ihmeessä lisää materiaalia’. Niinpä vastasin: ’Hauskaa, sillä olin eilen illan studiossa kenties maailman suurimman artistin kanssa ja se kolahti hänelle täysin’ ja lisäsin loppuun hymiön. Sen viestin kirjoittaminen oli hauskaa.”

Warrenin koko muistelutuokio on kuunneltavissa esimerkiksi täällä, iTunesissa ja Spotifyssa.