Legendaarinen manageri Seppo Vesterinen on kuollut

Seppo Vestarinen (takana) HIMin entisen kosketinsoittajan Juska Salmisen kanssa. Kuva AOP.

Rockmusiikin parissa työskennelyt manageri Seppo Vesterinen on kuollut 71-vuotiaana. Helsingin Sanomien mukaan Vesterinen menehtyi torstai-iltana Tammisaaressa pitkäaikaisen sairauden murtamana.

Vesterinen toimi uransa aikana muun muassa teatteriproduktioiden parissa ja Helsingin Juhlaviikkojen tuottajana. Hän myös järjesti Helsingin Kaivopuistoon ulkoilmakonsertin vuonna 1974, ja tästä tapahtumasta sai alkunsa pitkä ”Kaivarin-keikkojen” perinne.

Suuri yleisö kuitenkin tuntee Seppo Vesterisen parhaiten kansainvälistä menestystä saavuttaneiden suomalaisyhtyeiden managerina. Vesterinen työskenteli 1980-luvulla Hanoi Rocksin taustalla, ja ennen 2000-luvun vaihdetta hän aloitti yhteistyön HIMin kanssa. Tästä käynnistyi melkoinen menestystarina, sillä Join Me -single (1999) ja albumi Razorblade Romance (2000) nousivat muun muassa Saksan listaykkösiksi. Iso pyörä pyöri tulevina vuosinakin, ja vuonna 2005 ilmestynyt Dark Light -albumi myi kultaa Saksassa, Englannissa ja USA:ssa.

2000-luvun alkupuolella Vesterinen  aloitti yhteistyön myös The Rasmuksen kanssa. Dead Letters -albumi (2003) on myynyt Suomessa tuplaplatinaa, Saksassa platinaa ja Englannissa kultaa.

Viimeiset vuotensa Vesterinen vietti maatilallaan Inkoossa.