Lemmy Kilmisterin tuhkat asetettiin näytille Wackenissa – video juhlallisuuksista katsottavissa

6.8.2023 14:01

Edesmennyttä Motörhead-ikoni Ian ”Lemmy” Kilmisteriä kunnioitettiin Wackenissa 2. elokuuta. Juhlallisuuksiin kuului sekä paraati, maljojen nosto että taiteilijan tuhkien näytteille laitto.

Entiset Motörhead-muusikot Phil Campbell ja Mikkey Dee osallistuivat juhlallisuuksiin satojen fanien kanssa. Seremonia alkoi Wackenin festivaalialueelta ja kulki kaupungin läpi Lemmy’s Bar -ravintolaan, jossa päästiin ihastelemaan pienoismallia Lemmyn uurnasta. Sen ohessa näytteillä on myös Lemmyn hattu, bootsit, bassokitara sekä Marshall-pino.

Myöhemmin illalla Doro Pesch esitti yhdessä Cambellin ja Deen kanssa Love Me Foreverin ja Ace Of Spadesin. Jälkimmäisen aikana dronet muodostivat lavan ylle Doron logon, Lemmyn kasvot sekä Lemmy & Wacken Forever -logon.

”Lemmy rakasti Wackenissa esiintymistä, ja meillä oli tapahtuman kanssa pitkä suhde, sillä soitimme täällä ensimmäisen kerran vuonna 1997 ja palasimme monen monta kertaa”, Dee sanoo. ”On luonnollista että hän palaa tänne nyt ja saa toisen paikan, jossa elää ikuisesti.”

”On mahtavaa, että Lemmy tulee olemaan Wackenissa ikuisesti näin hyvien ystävien keskellä”, kommentoi Campbell. ”Olen iloinen, että on olemassa toinen koti, jossa ihmiset voivat nostaa maljan hänen kunniakseen.”

Alla videomateriaalia tapahtumista.

Lisää luettavaa