Lepää rauhassa, DikMik – Avaruusrockin pioneeriyhtye Hawkwindin perustajiin kuulunut Michael Davies on kuollut

Koskettimia, syntetisaattoria ja äänigeneraattoria soittanut DikMik nukkui pois torstaiaamuna.

Michael "DikMik" Davies
Hawkwind / Facebook

Psykedeelisen avaruusrokin pioneeriyhtye Hawkwindissä vuosina 1969-1973 vaikuttanut kosketinsoittaja Michael ”DikMik” Davies on kuollut. Yhtye kertoi DikMikin kuolemasta virallisella Facebook-sivuillaan. Asiasta uutisoi lisäksi Prog-lehti.

Vuonna 1943 syntynyt DikMik oli yksi Hawkwind-yhtyeen ensimmäisen kokoonpanon jäsenistä yhdessä Dave Brockin, John Harrisonin, Terry Ollisin, Mick Slatteryn ja Nik Turnerin kanssa. DikMik oli mukana yhtyeen kolmella ensimmäisellä albumilla, kunnes jätti yhtyeen syksyllä 1973. DikMikin viimeiseksi jääneellä Doremi Fasol Latido -albumilla (1973) soittaa myös Lemmy Kilmister, joka oli otettu bändiin juuri DikMikin vaatimuksesta.

”Muistan kun DikMik liittyi bändiin ja toi mukanaan äänigeneraattorin, kaikuefektin ja taitettavan korttipöydän, joka oli verhoiltu vihreään verkaan. Ja niin hänestä tuli yksi elektronisen musiikin innovaattoreita! Oli myös DikMikin ehdotus, ja myöhemmin vaatimus, että otamme Lemmyn mukaan bändiin – ja loputhan te tiedättekin!”” Brock muistelee edesmennyttä toveriaan.