Levyllinen ennen julkaisematonta Prince-materiaalia tulossa viimein kuluvan vuoden aikana

Ovet neron holviin aukeavat kunnolla viimein syksyllä.
24.4.2018 09:41

Edesmennyt Prince jätti jälkeensä läjäpäin julkaisematonta materiaalia, jota musiikkinero piti Paisley Parkin holveissa piilossa ulkopuolisten korvilta. Princen kuoleman jälkeen arkistojen kätköistä on tippunut lähinnä yksittäisiä aarteita, kuten viime viikolla julkaistu alkuperäisversio Nothing Compares 2 U -hitistä.

Variety-lehden haastattelema Troy Carter, Princen jäämistöä hoitavan Atom Factoryn johtaja, paljasti viime viikolla tapahtuneen julkaisun olleen vasta alkusoittoa ja holvin ovien aukeavan kunnolla raolleen 28. syyskuuta.

”Työstämme parhaillaan syksyllä ilmestyvää julkaisua – täyspitkää albumia”, Carter paljastaa Varietylle.

”Viime vuosi käytettiin lähinnä tiedon keräämiseen: tapasimme yhteistyökumppaneita ja perikuntaa, pohdimme keitä ottaa mukaan toteuttamaan alkuperäistä näkemystä. Ennen kaikkea järjestelimme holvia ja selvitimme, millaista ääni-, video- ja valokuvamateriaalia, muistiinpanoja ja kirjeitä se sisältää.”

”Prince säilytti ja taltioi käytännössä kaiken, joten siellä on vuosikymmenien ajalta musiikkia, videoita ja artifakteja ja vie aikaa käydä kaikki nämä läpi ja laittaa ne kontekstiin: mistä tämä on, kenen kanssa toteutettu, missä äänitetty, minä vuonna, onko tämä lopullinen versio?”

Lisää luettavaa