Princen alkuperäisversio Nothing Compares 2 U -klassikosta vihdoinkin julki! Kuuntele täältä

19.4.2018 19:43

On toki yleisesti tiedossa, että Sinead O’Connorin vuonna 1990 ikimuistoisesti ja menestyksekkäästi versioima Nothing Compares 2 U on Princen kirjoittama. Alun perin kappaleen julkaisi vuonna 1985 The Family -yhtye, yksi Princen 1980-luvun useista sivuprojekteista joissa hän ei itse ollut laulajana.

Ainoa virallisesti julkaistu Prince-versio kappaleesta on The Hits/B-Sides -kokoelmalta löytyvä liveversio, varsin komea sekin, mutta vasta nyt – lähes kaksi vuotta Princen kuoleman jälkeen – on vihdoin julkaistu myös Princen alkuperäinen studioversio vuodelta 1984.

Ja sehän on upea, vaikka varmasti kuulostaa oudolta O’Connorin versioon tottuneelle.

Kappale löytyy Youtuben lisäksi myös ainakin Spotifysta, ja tämän artikkelin alusta löytyvä videokin on hauska: se on koottu aiemmin näkemättömistä Prince & The Revolutionin treenivideoista. Mielenkiintoisesti tämä kyseinen Princen versio on sävelletty ja äänitetty juurikin tuossa samaisessa minnesotalaisessa varastohallissa, jota Revolution piti tukikohtanaan.

Fyysisen version kappaleesta voi ostaa Princen nettikaupasta kuvavinyylin ja t-paidan -pakettina suolaiseen 50 dollarin hintaan, mutta ilmeisesti normaali musta seiskatuumainenkin on tulossa kuukauden päästä.

 

Lisää luettavaa