Liepeillä-kokoelma esittelee konkareita ja kiinnostavia tulokkaita

24.5.2013 12:05

Tänään julkaistu Liepeillä Anthology: Scenic Routes -kokoelma ilmoittaa tavoitteekseen ”tuoda esiin suomalaista vaihtoehtoista musiikkia.” Ja varsin hyvin kokoelma siinä onnistuukin.

Albumin nimekkäimmät artistit ovat Joose Keskitalo (kappaleella Hyvillä kylillä) ja Faarao Pirttikangas (Taivaanrantaan). Lisäksi mukaan ovat päässeet Cry Bar, Aalto, Flags Of Unity, Linka, Con Trane, Muuttohaukat, Downbear, ja Getsemane. Valintaperusteina on tekijöiden mukaan pidetty sitä, ettei artistien musiikki kulje niitä perinteisimpiä latuja.

Kokoelman ovat tuottaneet Janne Rahkila ja Frankie Shannon, jotka molemmat myös soittavat albumilla mukana olevassa Downbear-bändissä.

Ennen levykauppaan säntäämistä on hyvä tietää, että Liepeillä julkaistaan vain vinyylinä. Tarkkaan harkittu ratkaisu, jota Shannon perustelee näin:

– Internet on täynnä digitaalista ja helposti hieman kasvottomaksi jäävää musiikkia. Halusimme, että tämä julkaisu perustuu oikeaan esineeseen, joka käy vaikka keräilyharvinaisuudesta. Ja silloinhan sen esineen on parempi olla hieno!

Sen verran on tehty myönnytyksiä digiaikaa kohtaan, että lp:n mukana tulee myös mp3-latauskoodi.

Lisätietoa: www.facebook.com/liepeilla

Lisää luettavaa