Lisää muutoksia Grammy-ehdokkuuksiin – Taylor Swiftin nimi pudotettiin pois, Drake luopui ehdokkuuksistaan

Ehdokaslistoille on tullut lyhyen ajan sisällä jo useita muutoksia.
7.12.2021 16:14

Yhdysvaltain musiikkialan ammattilaisten yhdistys The Recording Academy julkisti Grammy-ehdokkaat vain muutama viikko sitten ja jo nyt lista on elänyt ja muuttunut moneen otteeseen, suuntaan ja toiseen. Viime viikolla yhdistys tiputti hyväksikäyttökohun keskellä rypevän Marilyn Mansonin nimen pois vuoden parhaan rap-kappaleen kategoriasta, johon tämä pääsi vierailtuaan Kanye Westin Jail-kappaleella. Muutokset eivät kuitenkaan jääneet tähän.

Myös Taylor Swiftin, Jack Antonoffin ja St. Vincentin tiputettiin pois Olivia Rodrigon Sour-levyn saaman vuoden parhaan albumin ehdokkuuden yhteydestä. Swift, Antonoff ja St. Vincent olivat merkittynä levyltä löytyvän Deja Vu -kappaleen tekijöihin, mutta kävi ilmi, että Rodrigon kappaleessa olikin käytetty kolmikon Taylor Swiftin Cruel Summer -kappaleeseen tekemää melodiakulkua. Tällainen interpolaatio ei sääntöjen mukaan oikeuta ehdokkuuteen, minkä johdosta yhdistys pudotti kolmikon nimet Sour-albumin kohdalta pois. Swift, Antonoff ja St. Vincent ovat kuitenkin yhä mukana vuoden albumin kategoriassa Swiftin Evermore-pitkäsoiton tiimoilta.

Lisäksi rap-suuruus Drake on itse luopunut omista ehdokkuuksistaan. Draken Certified Lover Boy oli ehdolla vuoden parhaaksi rap-albumiksi ja lisäksi Way 2 Sexy -kappale oli ehdolla vuoden rap-kappaleeksi. Drake tai hänen edustajansa eivät ole antaneet syytä vetäytymiselle, mutta Variety-lehti spekuloi asian liittyvän Astroworld-festivaalin traagisiin tapahtumiin ja niistä nostettuihin syytteisiin. Varietyn saamien tietojen mukaan Draken ehdokkuuksien tilalle ei enää nosteta ketään vaan kategorioissa on kuuden ehdokkaan sijaan viisi.

Ehdokaslistoilta ei ole ainoastaan tippunut vaan sinne on myös lisätty nimiä. Laulaja-lauluntekijä Linda Chorney lisättiin myöhemmin vuoden parhaan juurimusiikkikappaleen ehdokaslistalle sen jälkeen, kun jotkut mediat listasivat hänen Bored-kappaleensa mukaan, vaikka se virallisilta listoilta puuttuikin. Varietyn mukaan itse Recording Academyn toimitusjohtaja Harvey Mason Jr. tutki asiaa ja selvisi, että Chorneyn ehdokkuus oli tippunut erehdyksissä pois, koska hänen saamat äänet olivat tarkistuslaskennassa eikä tulosta saatu riittävän ajoissa.

Ehdokkuudessa ei kuitenkaan ilmennyt ongelmia ja Chorneyn nimi palautettiin lopulta takaisin listalle. Lisäksi Chorneyn tilalle nostettu ehdokas sai myös pitää ehdokkuutensa. Kategoriassa on siis nyt mukana viiden ehdokkaan sijaan kuusi ehdokasta.

Grammy-palkinnot jaetaan 31.1.2022. Saapa nähdä, miten paljon muutoksia listoille ehtiikään sillä välin vielä tulla.

 

Lisää luettavaa