Nyt loppuu pienimuotoinen piiperrys – Ensinäytössä Kaaoksen Ystävien uusi video

24.11.2016 10:53

Tamperelaisen grungebändi Kaaoksen Ystävien uusi single Älä korjaa minua ilmestyy huomenna perjantaina 25. marraskuuta, mutta Soundille tarjoutui mahdollisuus esittää kappale musiikkivideoineen jo tänään.

Kappaleen tehnyt laulaja Jukka Ruostila kuvailee biisin tekoprosessia näin:

– Joskus kaikkien ihmisten on hetkellisesti hajottava. Vasta sitten voi nähdä asiat oikealla tavalla, ja löytää itsestään taas luovuuden, elämänhalun ja rakkauden. Minun kohdallani tämä kärjistyi siihen, että minun täytyi mennä viikoksi yksin asumattomalle saarelle. Asuin teltassa, paistoin ruokani nuotiolla ja peseydyin kylmässä järvessä. Öisin kuljeskelin pitkin metsää etsimässä polttopuita ja syötävää. Yhdessä kädessä minulla oli kirves ja toisessa viinipullo. Luultavasti aika karu näky, mutta helvetin puhdistavaa. Tuona aikana kirjoitin suuren määrän tekstejä ja biisejä. ”Älä korjaa minua” on yksi ensimmäisistä tuolla saarella syntyneistä biiseistä, ja se myös kertoo edellä kuvaillusta hajoamisprosessista.

”Minun täytyi mennä viikoksi yksin asumattomalle saarelle”

Yhtye vetäytyi studioon keväällä, ja tavoitteena oli nostaa yhtyeen profiilia ja unohtaa ”pienimuotoinen piiperrys”. Yhtye onkin valinnut toisen pitkäsoittonsa tuottajaksi Hiili Hiilesmaan, jonka meriittilistalta löytyy HIMin, Apocalyptican ja The 69 Eyesin kaltaisia menestystarinoita.

Yhteistyön ensimmäisen hedelmän videota Ruostila kommentoi puolestaan näin:

– Olosuhteiden takia ei ollut mahdollista saada koko bändiä videon kuvauksiin ennen sinkun julkaisua. Pelkkä lyriikkavideo taas tuntui vähän tylsältä vaihtoehdolta, joten päätettiin sitten tehdä jotain niiden väliltä. Halusin esiintyä videolla paljaana ja rehellisenä, koska myös itse biisissä ihminen ikään kuin kaikesta turhasta riisuttuna toteaa oman haurautensa.

Katso siis uusi video alta:

Aiheeseen liittyen

Lisää luettavaa