Loppuunmyydyt Rammstein-keikat lähestyvät – tässä nippu oleellisia ohjeita kaikille paikalle saapuville

22.5.2023 11:55

Kohta pärähtää! Saksan suurin ja kaunein metalliyhtye Rammstein ottaa ensi viikonloppuna Helsingin Olympiastadionin haltuunsa, ja sekä lauantain että sunnuntain keikat on loppuunmyyty jo ajat sitten. Kun molempiin iltoihin on näin ollen saapumassa sellaiset 40 000 katsojaa, ovat järjestäjät katsoneet parhaaksi muistutella muutamasta käytännön asiasta, joiden avulla illat sujuvat näppärämmin.

Ensinnäkin konserteissa on käytössä nimetyt liput, eli lippuihin tulostuu tilaajan nimi. Mikäli tilauksella on useampia lippuja, kaikkien seurueeseen kuuluvien tulee saapua konserttiin samanaikaisesti yhdessä tilaajan kanssa. Lippujen tilaajan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä kuvallisella henkilöllisyystodistuksella sisäänpääsyn yhteydessä. Lipussa tulee olla sama sukunimi kuin henkilöllisyystodistuksessa.

Lipulla pääsee sisään stadionille vain kerran. Jokaisella konserttiin saapuvalla tulee olla oma lippu iästä huolimatta.

Paikalle on syytä saapua viimeistään kaksi tuntia ennen illan pääesiintyjää. Portit avautuvat klo 17, lämppäriyhtye Abélard aloittaa klo 20 ja Rammstein klo 21.

Permantolipun omistajia kehotetaan saapumaan paikalle Stadionin eteläpäädystä eli Töölönlahden puoleisesta sisäänkäynnistä. Niin kutsutun Feuerzone-lipun hankkineet pääsevät sisään vain stadionin itäpäädystä eli Uimastadionin puolelta. Muiden lippujen omistajia neuvotaan saapumaan eteläpäädystä, Maratonportista ei pääse sisään.

Kun porukkaa on paikalla kuin meren mutaa, on syytä valmistautua jonotusvaiheeseen iloisella mielellä ja pitkällä pinnalla. Mannerheimintien iso remontti kannattaa ottaa huomioon kuljetuksissa, ja autolle kannattaa katsoa parkkipaikkaa etäämältä. Tapahtuma-alueen läheisyyteen ei pääse ajamaan autolla eikä sitä voi pysäköidä alueelle. Olympiastadionin aukio ja osa Mäntymäen kentästä on varattu konserttijärjestelyille.

Turvallisuussyistä myös Pohjoinen Stadiontie, Stadionpolku, Hammarskjöldintie ja osa Paavo Nurmen tiestä suljetaan ajoliikenteeltä. Alueella on pysäköintikielto. Mikäli saatat faneja konserttiin tai haet tapahtuman jälkeen, saatto- ja noutopaikat kannattaa sopia kauemmaksi stadionista. Helsingin alueen pysäköintipaikat löytyvät Helsingin kaupungin sivuilta.

Porteille saa tulla jonottamaan tapahtumapäivänä klo 13 alkaen. Leiriytyminen tai yöpyminen kaupungin puistoissa tai stadionin alueella ei ole sallittua, ja sitä valvotaan viranomaisten toimesta.

Olympiastadionin eteläpuolen aukiolla sijaitsee maksullinen narikka, jonne voi jättää tavaroita säilytykseen konsertin ajaksi. Narikka maksaa 5 euroa, ja jokainen lisäkäynti kustantaa 3 euroa päälle. Narikka on auki tapahtumapäivänä klo 15–01. Narikassa ei pääse asioimaan stadionin sisäpuolelta, eli kaikki tarvittava on syytä ottaa mukaan tapahtuma-alueelle.

Tapahtuma-alueen kartta löytyy täältä. Käytännön järjestelyistä (esteettömyys, ravintolapalvelut, jne) löytyy lisäinfoa täältä.

Lisää luettavaa