Lordiversity olisi päässyt ennätystenkirjoihin – Tunnustuksesta olisi kuitenkin joutunut maksamaan pitkän pennin, sanoo Mr. Lordi

Lordi.
Sami Lommi.

"Olinkin ihmetellyt, miksi Guinnessin ennätystenkirjasta ei löydy kovin paljon musiikkiaiheisia juttuja", Tomi Putaansuu aka Mr. Lordi toteaa.

Suomen oma Lordi tempaisee julkaisemalla marraskuussa peräti seitsemän uutta albumia yhdellä kertaa. Kyseessä on niin ainutlaatuinen tapaus, että sillä olisi päässyt jopa viralliseen ennätystenkirjaan, johtohahmo Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu kertoo Soundille.

”Tutkin asiaa, ja näyttää siltä, ettei kukaan ole tehnyt tällaista aikaisemmin. Managerimme otti myös yhteyttä Guinness World Recordsiin, ja sieltäkin onniteltiin, että kyseessä on ennätys. Guinnessin edustajat aikoivat myös tulla Lordiversity-paketin julkaisukeikalle, ja heidän oli tarkoitus luovuttaa meille joku virallinen tunnustusplakaatti”, Mr. Lordi kertoi Soundin Timo Isoaholle.

Matkaan tuli kuitenkin yksi mutka, eikä mikään kovin pieni sellainen:

”Sitten meni hetken aikaa, ja Guinnessilta tuli yli 30 000 punnan lasku. Ahaa… Olinkin ihmetellyt, miksi Guinnessin ennätystenkirjasta ei löydy kovin paljon musiikkiaiheisia juttuja. Kyseessä on heidän bisneskäytäntönsä: jos joku toisessa bisneksessä – meidän kohdalla musabisneksessä – mukana oleva taho haluaa Guinnessin ennätystenkirjaan, tämä taho joutuu maksamaan siitä. Ja jos me haluaisimme käyttää Guinnessin hyväksymää ennätystä omassa markkinoinnissamme, joutuisimme maksamaan lisää.”

”Otan esimerkin: jos me tahtoisimme uuden levypakettimme kanteen tarran, jossa hehkutettaisiin tekemäämme Guinnessin ennätystä, se kustantaisi meille kaikkiaan noin viisikymmentä tonnia!”

Auts. Ei ihme, että ennätys jäi virallistamatta ja tarrat hankkimatta. Tarraton, mutta siitäkin huolimatta ennätyksellinen Lordiversity-paketti julkaistaan fyysisesti 26. marraskuuta ja paketin seitsemän pitkäsoittoa tiputellaan yksi kerrallaan suoratoistopalveluihin marras-helmikuun aikana.