Lost Societyn kokoonpanossa muutoksia – ”Rundaamme jatkossa reippaasti, ja mikäli sellainen elämäntyyli ei miellytä…”

Lost Society vuosimallia 2020.

Yhtye lähtee uuden levyn kiertueelle uuden rumpalin voimin.

Jyväskylästä ponnistava metalliyhtye Lost Society julkaisee perjantaina 21. helmikuuta uuden pitkäsoittonsa No Absolution. Levyn kiertueella ei kuitenkaan nähdä enää bändissä alusta saakka vaikuttanutta rumpali Ossi Paanasta, vaan tämä on jäänyt sivuun bändin kokoonpanosta. Nokkamies Samy Elbanna kertoi Soundin Timo Isoaholle, että Paananen oli miettinyt eropäätöstään jo pitemmän tovin.

– Ossin lähtö liittyy yksinkertaisesti siihen, ettei hän enää halua lähteä viikkokausien mittaisille kiertueille. Rundaamme jatkossa reippaasti, ja mikäli sellainen elämäntyyli ei miellytä, ei tässä porukassa voi oikein olla mukana. Me tietenkin kunnioitamme hänen päätöstään, ja samaan aikaan olemme hemmetin ylpeitä siitä, mitä kaikkea saimme yhdessä aikaan kymmenen menneen vuoden aikana, Elbanna kommentoi.

– Täytyy vielä sanoa, että Ossin lähtöpäätös kolahti kovalla voimalla, mutta samalla olen iloinen, ettei hänen eronsa liity minkäänlaisiin henkilökemioiden tulehtumiseen tai muuhun tuollaiseen hevonpaskaan. Ollaan edelleen parhaita kavereita, eikä se tule jatkossakaan muuttumaan miksikään.

Paanasen kenkiin hyppää entinen Santa Cruz -rumpali Tapani ”Taz” Fagerström, jonka Lost Societyn muusikot ovat tunteneet jo vuosien ajan. Elbanna sanoo Tazin tulleen heti hänen mieleensä, kun Paananen ilmoitti lähtöaikeistaan.

– Hän on mielettömän groovaava rumpali sekä älyttömän mukava tyyppi. Onneksi myös Tapani oli sitä mieltä, että Lost Societyyn liittyminen on mainio juttu, Elbanna toteaa.

Lost Society järjestää tänään keskiviikkona (19.2.) No Absolution -albuminsa ennakkokuuntelun Helsingin The Riffissä. Tilaisuus alkaa kello 18 ja paikalla on koko yhtye uudessa kokoonpanossaan. Ensimmäinen keikka uuden levyn tiimoilta heitetään puolestaan Helsingin Tavastialla 23. huhtikuuta.