Samy Elbanna lupaa Lost Societyn tulevan levyn olevan ”kovinta kamaa, mitä ollaan tehty” – uusi video julki

Teksti: Timo Isoaho

Jyväskyläläisrykmentti Lost Society on keikkaillut varsin aktiivisesti koko ajan, mutta edellisen pitkäsoiton (Braindead, 2016) ilmestymisestä on vierähtänyt jo reippaasti aikaa.

Tilanne on kuitenkin nyt muuttumassa, sillä Lost Society työstää kovaa vauhtia uutta studioalbumia. Levyn ilmestymisen tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta ensimmäinen singlelohkaisu No Absolution on sentään jo kuultavissa.

– Olemme soittaneet Braindeadin jälkeen varmasti satoja keikkoja ja viihtyneet treenikämpällä tiiviimmin kuin koskaan aikaisemmin. Nämä seikat ovat vieneet bändiä eteenpäin suurin askelin ja tämän kehityksen kyllä kuulee uudesta materiaalista, sanoo kitaristilaulaja Samy Elbanna.

– Älyttömän hieno homma on myös se, että Santa Cruzissa aikaisemmin soittanut Joonas Parkkonen on ollut mukana kirjoittamassa ja tuottamassa kappaleita. Häneltä onkin tullut aikamoinen kasa hienoja ideoita!

Mikä on ollut ensisijainen tavoitteenne uuden materiaalin suhteen?

– Valmistella tietysti kovinta kamaa, mitä ollaan koskaan tehty: kirjoittaa louhivampia riffejä, miettiä koukuttavampia hookkeja ja niin edelleen, sanoo Elbanna.

– Olemme nyt rakentaneet uusia biisejä parin vuoden ajan, ja kaikkiaan niitä on syntynyt viitisenkymmentä. Tulevalle levylle päätyvät luonnollisesti vain parhaat vedot.

– Halusimme julkaista ensimmäisenä No Absolutionin, sillä se antaa aika hyviä vihjeitä siitä, mitä on luvassa koko levyn suhteen. Tai antaa ja antaa… Eihän yksi kappale voi mitenkään kuvata kokonaisuutta, joka on varsin vaihteleva ja hyvinkin uniikki!