Loudwire listasi vuoden parhaita rock- ja metal-albumeita – mukana myös suomalaisväriä!

Nightwish

Amerikkalainen Loudwire on poiminut parhaiksi katsomiaan tämän vuoden aikana ilmestyneitä rock- ja metal-levyjä ja laittanut ne julkaisupäivämäärien mukaiseen järjestykseen.

Mukaan listalle on päässyt myös suomalaisväriä Nightwishin muodossa. Yhtyeen huhtikuussa ilmestynyt Human :||: Nature saa julkaisulta suitsutusta levynä, joka soveltuu kaikille musiikinystäville, eikä ainoastaan raskaamman musiikin kuluttajille.

”Nighwishin uralla evoluutio on merkittävässä asemassa”, julkaisu kirjoittaa. ”Helkkari, heidän edellinen albuminsa kertoi evoluutiosta — geneettisestä sellaisesta — ja he onnistuivat juonimaan maailmankuulun biologi Richard Dawkinsin antamaan äänitteelle oman panoksensa.”

”Uudella Human :||: Nature -tupla-albumillaan Nightwish häikäisee toisella levyllä metallihohtavalla proge-folkilla (emme yritä keksiä uusia genreyhdistelmiä, se vain tapahtuu luonnostaan), toisen ollessa varattu elokuvallisille orkesterinumeroille, jotka ovat tuntuvasti vähemmän äänekkäitä ja edustavat epäilemättä luontoa albumin nimessä.”

”Tämä albumi ei ole ainoastaan rockin tai metallin faneille — tämä on ihmisille, jotka nauttivat musiikista loputtomien mahdollisuuksien viihdemuotona, ilman että siinä käytetyillä instrumenteilla on sen suurempaa merkitystä.”