Loudwire valitsi 50 merkittävää heavy metal -biisiä tyylilajin värikkään historian varrelta – mukana myös Nightwish-hitti

AOP

Loudwire on valikoinut heavy metalin 50 vuotisesta historiasta 50 eri tavoin merkittäväksi katsomaansa kappaletta soittolistasuosituksen muotoon.

”Kun ihmiskunta juhlii heavy metalin 50 vuotta, tässä olisi puolen vuosisadan edestä uraauurtavaa heviä aina klassikoista nykyaikaisiin hitteihin”, Loudwire pohjustaa, ja vyöryttää esiin listauksen, jonka klassikko-osastolta löytyy niin Black Sabbathia, Budgieta, Iron Maidenia, Judas Priestiä kuin Motörheadiakin. Moderneja poimintoja edustavat puolestaan muiden muassa Gojiran Stranded, Mastodonin The Czar ja Ghostin Cirice.

Jälkimmäisiin lukeutuu myös vuonna 2004 julkaistu Nightwish-hitti Wish I Had An Angel.

”Tämä on paras esimerkki tavasta, jolla Nightwish yhdisti goottimetalinsa Tarja Turusen oopperamaisiin vokaaleihin, ja viritteli lopputuloksen käytännössä popbiisin muottiin”, julkaisu kirjoittaa. ”Tässä on vetovoimaista herkkyyttä, joka peittää alleen laulajan ja bändin alati rapistuneen suhteen aiheuttaman vaivautuneisuuden.”

Voit käydä tutustumassa koko listaukseen täällä. Alta voit puolestaan päräyttää Wish I Had An Angelin soimaan.