Louie Louie -hitistään tunnetun The Kingsmenin kitaristi Mike Mitchell on kuollut – menehtyi syntymäpäivänään

Atlantin takaa kantautuu surullisia uutisia. The Kingsmen -yhtyeen perustajäseniin lukeutunut kitaristi Mike Mitchell on kuollut. Hän menehtyi perjantaina 77-vuotissyntymäpäivänään.

The Kingsmen -rumpali Dick Peterson vahvistaa tiedon Rolling Stonelle.

”Olemme syvästi järkyttyneitä Miken menehtymisestä. Hän oli planeetan ystävällisin ja anteliain mies”, Peterson kommentoi lausunnossaan. ”Viimeiset 57 vuotta olemme soittaneet kouluissa, messuilla, festivaaleilla, museoautonäyttelyissä ja rock’n’roll-tapahtumissa ympäri Yhdysvaltoja. Mike on korvaamaton, ja meidän lisäksemme myös fanit tulevat kaipaamaan häntä suuresti. Mike oli suosikki humoristisen luonteensa ja musiikillisten taitojensa takia.”

”Vilpitön osanottoni. Opettelin soittamaan kitaraa Mike Mitchellin takia. Tunnen kaikki hänen soolonsa, virheineen kaikkineen. Menetämme kaikki hyvät kaverit”, Eagles-yhtyeestä tuttu Joe Walsh kommentoi suru-uutista.

Mitchell oli Portlandissa, Oregonissa vuonna 1959 perustetun yhtyeen viimeinen elossa ollut perustajajäsen. Yhtyeen tunnetuin kappale oli versio Richard Berryn vuonna 1957 julkaistusta Louie Louie -pop-/rockstandardista.