Lupaavalta kuulostaa – ”Miksi ei”, tuumaa Steve Harris Iron Maidenin ja Judas Priestin yhteiskiertueesta

13.11.2019 09:00

Mielenkiintoisia asioita saattaa olla kehkeytymässä. Judas Priestin on määrä esiintyä Ozzy Osbournen lämmittelijänä Sabbath-suuruuden epäonnisella No More Tours 2 -kiertueella, mutta nyt kuiskitaan jo toisesta kovan luokan rundista: Priestin ja Iron Maidenin yhteisestä kiertueesta. Tämä kelpaisi varmasti noin 99,8% klassisen heavy metalin ystävistä.

Asia nousi hiljattain esille, kun Rob Halford haaveili moisesta rundista Consequence of Soundin haastattelussa. Tai alun perin Halford haikaili Black Sabbathin, Motörheadin, Judas Priestin ja Iron Maidenin superkonsertin perään, mutta kun tämä ei ole enää mahdollista, olisi Maiden–Priest-kiertue hyvä kakkosvaihtoehto.

Nyt asiasta kysyttiin myös Steve Harrisilta, ja kuinka ollakaan, Harris on myöntyväinen ajatukselle. Harris puhui aiheesta SiriusXM-radioaseman haastattelussa, ja asiasta kertoo myös Blabbermouth.

”Enpä tiedä. Varmaan bändien taustavoimien pitäisi lyödä päänsä yhteen ja pistää jotain tuollaista tapahtumaan. Mutta niin, miksi ei? Fanit varmaan voisivat painostaa osapuolia, että tuo saataisiin tapahtumaan. Katsotaan, miten käy”, Harris sanoi Trunk Nation -radio-ohjelman haastattelussa.

Ilmeisesti aikaa on kulunut riittävästi siitä 1980-luvun alun epäonnisesta yhteiskiertueesta, kun Iron Maiden lämmitteli Judas Priestiä. Tuolloin hurjassa nousukiidossa olleen Maidenin muusikot uhosivat soittavansa Priestin veteraanit suohon, eikä pääesiintyjä liiemmin arvostanut noin epäkunnioittavaa käytöstä. Se sopisi kyllä, että vanha riita saateltaisiin unholaan uuden turneen avulla.

Lisää luettavaa