Lupaavia uutisia Tampereelle: Frenckellin vanha pannuhuone Kirjastonpuistossa näyttää pääsevän keikkakäyttöön

1.2.2017 08:38

G Livelab tiedottaa suunnittelevansa laajentumista Tampereelle. Livelaboratorio Oy:n G Livelab Tampere -suunnitelma on voittanut tarjouskilpailun Frenckellin vanhan pannuhuoneen toiminnallisesta konseptista Tampereella.

Tampereen kaupunki on etsinyt avoimella tarjouskilpailulla uutta toimintaa Vanhan kirjastotalon puistossa Tammerkosken rannalla sijaitsevaan arvorakennukseen. Tampereen kaupungin tilakeskus esittää, että vuokrasopimus tehdään Livelaboratorio Oy:n kanssa.

Konseptisuunnitelman mukaan Livelab Tampereesta tulee akustispainotteisen musiikin klubi, tapahtumatila ja pop up -myymälä. G Livelab toimii yhteistyössä tamperelaisten tapahtumien, festivaalien ja muiden kulttuuritoimijoiden sekä ravintoloiden kanssa.

Pohjakerrokseen kaavaillaan harjoitustilaa ammattitaiteilijoille, ja pääkerrokseen tulee myös kahvilaravintola ja baari. Valmistuskeittiötä ei tule, vaan asiakkaat voivat tilata ruokaa lähiravintoloista matkapuhelinapplikaation avulla.

G Livelab Tampereen tilasuunnittelusta ja sisustuksesta vastaa arkkitehti Marco Casagrande. Akustoinnin suunnittelee Akukon Oy ja kaiutinjärjestelmän toimittaa Genelec Oy. Suunnitteluvaiheen projektipäällikkönä toimii tamperelainen Annamaija Saarela, joka on myös Pirfest ry:n toiminnanjohtaja.

Mikäli kaikki menee suunnitelman mukaan, vuokrasopimus alkaa viimeistään 1. syyskuuta. Vuokra-ajaksi kaupunki esittää vähintään kymmentä vuotta.

Livelaboratorio Oy:n omistaa Suomen Muusikkojen Liitto ry. Yritys käynnisti G Livelab -klubin Helsingin keskustassa syksyllä 2016. Radio Helsinki on niin ikään Livelaboratorio Oy:n omistuksessa. Livelaboratorio Oy:n hallituksen puheenjohtaja on Ahti Vänttinen, muut hallituksen jäsenet ovat Jukka Perko, Maija Vilkkumaa, Minna Pensola, Matti Lappalainen, Mari Kärkkäinen ja Matti Nives.

”Olemme tyytyväisiä, että Tampereen kaupungin valinta osui Livelaboratorioon”, Ahti Vänttinen sanoo tiedotteessa.

”Vielä on kuitenkin pitkä matka kuljettavana, ennen kuin hankkeen toteutuminen on varmaa, sillä rakennus on vanha ja vahvasti suojeltu. Jos valmistelut etenevät odotetusti ja tarvittavat päätökset saadaan tehdyksi, vuokrasopimus voidaan allekirjoittaa syksyyn mennessä. Tällöin toiminta voisi mahdollisesti käynnistyä keväällä 2018 samoihin aikoihin Vanhan kirjastotalon kanssa.”

Lisää luettavaa