Lutakko-dokumentti hakee joukkorahoitusta, minimitavoite jo saavutettu

Lutakko ennen remonttia vuonna 2004. Kuva: Mikael Korpela

Jyväskyläläisen av-alan osuuskunnan CoreCrew’n vuonna 2009 aloittama dokumenttiprojekti purkutuomion saaneesta Tanssisali Lutakosta on edennyt jälkituotantovaiheeseen. Osuuskunnan lopetettua toimintansa 2012 ottivat jyväskyläläislähtöiset ohjaaja-tuottaja Rauli Ylitalo sekä leikkaaja-tuottaja Ville Sivonen materiaalin käsittelyyn. Tekijät ovat nyt aloittaneet Mesenaatissa joukkorahoituskampanjan, jonka avulla yksityiset rahoittajat mahdollistavat lisämateriaalin kuvaamisen ja dokumentin valmistumisen.

21. joulukuuta päättyvän kampanjan tavoitteena on kerätä 2 000 euroa, joka vastaa noin 10% dokumentin kokonaisbudjetista. Kolme päivää voimassa ollut kampanja on jo ylittänyt minimitavoitteensa eli 1 000 euron rajapyykin.  Rahoittajille on tarjolla muun muassa lippuja dokumentin kutsuvierasensi-iltaan tai jopa yksityinen ennakkonäytös tekijöiden kanssa.

– Vaikka tällaisissa kampanjoissa rahoittaja saa aina sijoitukselleen vastinetta, on joukkorahoituksessa pohjimmiltaan kyse hyvästä tahdosta ja arvokkaaksi kokemansa asian tukemisesta. Ihmiset voivat osallistua itseään kiinnostaviin projekteihin parhaaksi katsomallaan tavalla ja näin vaikuttaa niiden onnistumiseen, Ylitalo toteaa.

Dokumentin ensi-ilta on syksyllä 2016.