Primus palaa Willy Wonka -levyn ja oman suklaapatukan myötä

14.10.2014 13:06

Eritoten johtajansa Les Claypoolin omintakeisesta bassonsoitosta, ja muutenkin varsin persoonallisesta triosoundista, tunnettu Primus julkaisee parin viikon päästä Primus & The Chocolate Factory With The Fungi Ensemble -pitkäsoiton. Koossa on lähes 20 vuoden tauon jälkeen Primuksen klassinen 1990-luvun alun kokoonpano: Les Claypool, kitaristi Larry LaLonde ja kolmen albumin ajan sivussa ollut rumpali Tim Alexander.

Kuten nimestä voi päätellä, albumi on saanut innoituksensa Willy Wonka -satuhahmosta, ja nimenomaan Roald Dahlin lastenkirjasta tehdystä vuoden 1971 musikaalielokuvasta. Albumi siis koostuu elokuvan biiseistä – tietenkin vahvan Primus-mankelin läpi ajettuina.

– Halusin tehdä kunniaa vuoden 1971 elokuvalle, joka oli minulle lapsuudessani hyvin tärkeä ja vaikutusvaltainen myös musiikillisesti, Les Claypool kertoo.

Primus-mankeloitu Willy Wonka kuulostaa tältä:

Sen sijaan Tim Burtonin uudelleenfilmatisoinnille Charlie ja suklaatehdas (2005) Primus-miehistö ei lämpene.

– Kuten suurin osa planeetastamme, mekään emme pitäneet Tim Burtonin uudelleenfilmatisoinnista. Se on mielestäni katsomiskelvoton, ja voit uskoa että olen yrittänyt… Itse asiassa parikin kertaa! Jopa lapseni vihasivat sitä.

Primus suuntaa albumin tiimoilta myös tien päälle. Ja mikä parasta – luvassa on myös levyn teeman hengessä Primus-suklaapatukka!

 

Lisää luettavaa