Maailmalla listattiin metalliväelle pakollisia turistinähtävyyksiä – Suomesta mukaan päätyi yllättävä valinta

17.5.2023 10:27

Suomi maailmankartalle! Loudwire julkaisi listan yhdestätoista matkakohteesta, joissa metallimusiikista nauttivien matkaajien kannattaisi vierailla. Mukana on useita aika selkeitä valintoja – Sunset Stripin Rainbow Bar & Grill ja black metalin synnyinsija Oslossa, esimerkiksi – sekä lisäksi Turkmenistanin ”Helvetin porttien” ja Tšekin Sedlecin luukirkon kaltaisia fiilistelypaikkoja päälle. Vaan mitä Suomesta löytyi listalle?

Täältähän löytyi sellainen virkeä metallimusiikin mekka kuin vähän päälle 3000 asukkaan kokoinen Lemin kunta Etelä-Karjalasta. Suomalaiset tuntevat Lemin erityisesti Stam1nan synnyinsijana, mutta Loudwire lähestyi aihetta toiselta kantilta.

”Vaikka monien maiden metalliyhteisöt pitävät luultavasti itseään maailman raskaimpina, Suomessa päätettiin selvittää asia matemaattisesti. Suomalaiset hoksasivat, että heillä on 50 metalliyhtyettä 100 000 asukasta kohti eli enemmän kuin missään muualla. Tämä havainto johti toverilliseen kilpailuun eri kaupunkien välillä, ja Lemi voitti. Lemissä on 13 hevibändiä 3000 asukasta kohti, joten se ansaitsi hallituksen hyväksymän ’Maailman metallipääkaupunki’ -tittelin”, Loudwiren perusteluissa kerrotaan.

Artikkelissa todetaan, ettei Lemillä sinänsä ole hirveästi tekemistä muutaman päivän mittaisen maalaisidyllistä nauttimisen jälkeen. Seuraavaksi matkaajia ohjataankin Helsingin levykauppoihin ja Tavastialle. Olisihan tuossa ollut samanmittaisen matkan päässä Nightwishin synnyinsijana tunnettu Kiteekin, mutta nyt kuului ohjeistus toisella tapaa.

Lisää luettavaa