Maailman kuuluisimmasta studiosta tekeillä kokopitkä dokumenttielokuva – Ohjaajana Beatles-muusikon tytär

All Over Press

Dokumentin ohjaa elokuvantekijä ja valokuvaaja Mary McCartney.

Lontoon legendaarinen Abbey Road -äänitysstudio täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 90 vuotta. Asiaa juhlistetaan muun muassa uudella dokumenttielokuvalla If These Walls Could Sing, jonka ohjaa Mary McCartney, Paul ja Linda McCartneyn tytär. Elokuvasta uutisoi muun muassa Variety.

Britannian hallituksen suojelukohteeksi julistama, vuonna 1931 perustettu Abbey Road oli aikoinaan äänitysteknologian eturintamassa ja maailman parhaiten varusteltuja studioita. Studiota käytettiin aluksi klassisen musiikin äänittämiseen – studioon mahtui kokonainen sinfoniaorkesteri – mutta sen toiminta laajeni myöhemmin jazziin, big band -musiikkiin ja rock ’n’ rolliin. The Beatles äänitti leijonanosan materiaalistaan Abbey Roadilla ja studion mukaan nimettiin myös yksi yhtyeen kuuluisimmista levyistä, jonka ikonisessa kannessa John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ja Ringo Starr ylittävät studion läheistä suojatietä.

”Osa varhaisimmista lapsuusmuistoistani ovat niiltä ajoilta, jotka vietin Abbey Roadilla. Olen jo pitkään halunnut kertoa tämän historiallisen paikan tarinan”, elokuvantekijä ja valokuvaaja Mary McCartney kommentoi.