Maineikas taiteilija Frank Kozik on kuollut – Teki grafiikkaa muun muassa Nirvanalle, Pearl Jamille, The Offspringille ja QOTSAlle

Hänen perustamansa levy-yhtiö julkaisi puolestaan muun muassa Melvinsiä, The Hellacoptersia ja Entombedia.
10.5.2023 08:40

Monille nimekkäille yhtyeille kiertuejulisteita ja kansitaiteita suunnitellut Frank Kozik on kuollut, uutisoi Consequence of Sound. Suru-uutisesta tiedotettiin taiteilijan Instagram-sivuilla. Viime lauantaina äkillisesti menehtynyt Kozik oli 61-vuotias.

Kozik aloitti taiteilijanuransa suunnittelemalla keikkajulisteita paikallisille punkbändeille Austinissa 1980-luvulla. Hän teki myöhemmin kiertuejulisteita muun muassa Nirvanalle, Pearl Jamille, The White Stripesille, Beastie Boysille ja Green Daylle. Hän suunnitteli myös muun muassa Queens of the Stone Agen debyyttilevyn, Melvinsin Houdinin sekä The Offspringin Americana-albumin kansitaiteet. Hän myös ohjasi Soundgardenin Pretty Noose -videon.

1990-luvun alussa Kozik muutti San Franciscoon ja aloitti oman Man’s Ruin -levy-yhtiön, joka julkaisuihin kuuluivat muun muassa Queens Of The Stone Agen, The Hellacoptersin ja High On Firen debyytit, Kyussin ja Queens Of The Stone Agen split vuodelta 1997, Turbonegron Apocalypse Dudes, Melvinsin Electroretard sekä Entombedin Black Juju -ep.

Kozik lopetti levy-yhtiötoiminnan vuonna 2001 keskittyäkseen lelubisnekseen. Hän suunnitteli yhteistyössä eri leluyhtiöiden kanssa yli 500 erilaista rajoitetun painoksen design-lelua, joista tunnetuin on Labbit-hahmo.

Lisää luettavaa