Manic Street Preachersin kansi sensuroitiin

15.5.2009 14:07

Walesilaisen Manic Street Preachersin tuoreen Journal For Plague Lovers -albumin kansi on herättänyt kohua Britanniassa. Neljä suurta kauppaketjua (Sainsbury's, Tesco, Asda ja Morrison) suostuvat myymään levyä vain sensuroituna (katso kansikuva vaikkapa täällä).

Walesilaisen Manic Street Preachersin tuoreen Journal For Plague Lovers -albumin kansi on herättänyt kohua Britanniassa. Neljä suurta kauppaketjua (Sainsbury’s, Tesco, Asda ja Morrison) suostuvat myymään levyä vain sensuroituna (katso kansikuva vaikkapa täällä). Kauppojen mielestä "kansi, jossa kuvataan lapsen verisiä kasvoja", on epäsopiva.

– Olemme ihmeissämme. Emme itse ajatelleet lainkaan, että tässä kannessa olisi jotakin kohahduttavaa, laulajakitaristi James Dean Bradfield sanoo.

Kannessa julkaistu kuva on taidemaalari Jenny Savillen työtä.

– Jos joku tuntee lainkaan Savillen tyyliä niin hän tietää, että taiteilija käyttää paljon voimakkaita värejä, ja nuo värit tekevät tästäkin kuvasta provokatiivisemman kuin se onkaan, Bradfield huomauttaa ja jatkaa:

– Kauppakeskukset myyvät esimerkiksi lehtiä, joiden kansissa on aseita ja vaikka mitä. Mutta me emme voi julkaista levyä, jossa on kaunis taidemaalaus…

Journal For Plague Lovers -levyn tekstit ovat yhtyeen entisen kitaristin Richey Edwardsin käsialaa. Muusikko katosi vuonna 1995.

www.manicstreetpreachers.com

Lisää luettavaa