Transsendenttistä mielentilaa etsimässä – Manse Psych Festiin saapuva ruotsalainen Maidavale pitää vanhasta suomiprogesta

Maidavale. Kuva: Oliver Lindkvist

Tulevana perjantaina 23.8. Tampereen Klubilla soi kolmannen kerran Manse Psych Fest -iltamat. Tällä kertaa kotimaan lippua pitävät korkealla Tähtiportti ja Hexvessel (joka on laulajansa myötä toki osin englantilainen).

Ulkomaanvieraaksi saapuu ruotsalainen psykedeliariffijyrä Maidavale, joka ystävällisesti vastaili sähköpostin välityksellä muutamaan Soundin mieltä askarruttaneeseen kysymykseen.

Mikä on teidän määritelmänne termille ”psych music” ja kuinka hyvin se istuu Maidavalen musiikkiin?
– Se on epäkonventionaalista musiikkia, sekä muodoltaan että sanoitusten puolesta. Mutta kaikkein oleellisinta on, että se kuljettaa lähes transsendenttiseen mielentilaan.
– Kun teemme musiikkia, emme ajattele mitään tiettyä raamia, vaan soitamme sellaista mitä itse haluamme ja mitä uskomme, että on hauska soittaa keikalla. Omasta mielestämme meidän musiikkia on vaikea määritellä, emmekä koskaan tähtää tekevämme nimenomaan psykedeelistä musiikkia. Haluamme vain luoda jotain uutta ja psych-musiikin piirissä on mahdollista olla hyvin vapaa ja kokeellinen.

Mikä on ensimmäinen biisi, joka tulee mieleenne kun kuulette sanan ”riffi”? 
– Smoke on the Water

Kuinka hyvin tunnette suomalaista psych-skeneä? Onko teillä joitain suosikkeja?
– Valitettavasti emme tunne suomalaisia bändejä kovinkaan hyvin. Kaksi nyt mieleen tulevaa ovat vanhat progebändit Kalevala ja Tasavallan Presidentti. Mutta olemme innokkaita tutkimaan lisää!

Miten neuvoisitte ihmisiä valmistautumaan Maidavale-keikkaan?
– Laittakaa puhelimet pois ja olkaa läsnä hetkessä.

Maidavale esiintyy Manse Psych Fest -tapahtumassa perjantaina 23.8. Tampereen Klubilla. Illan muut artistit ovat Tähtiportti ja Hexvessel. Lisätietoja Facebookin puolella