Marco Hietala jättää Nightwishin – varauksella

Kuorosodassa hyvin menestynyt Marco Hietala on päättänyt jättää Nightwishin ja keskittyä jatkossa kuorotoimintaan. Toki kannattaa muistaa, että tämä uutinen on päivätty ensimmäiseksi huhtikuuta.

Nightwishin sivut kertovat:

Kuorosodan myötä kuorolauluun totaalisesti hullaantunut Marco on pitkän pohdinnan jälkeen tehnyt vaikean, mutta väistämättömän päätöksen. Hän lopettaa bänditouhut ja keskittyy tulevaisuudessa vain ja ainoastaan kuorotoimintaan.

Marco: "Tässä on 80-luvun alusta lähtien lyöty päätä seinään kaikenlaisten rykmenttien kanssa ja painettu tukka putkella ympäri maailmaa. Kesti 30 vuotta löytää lähde täydelliseen musiikilliseen orgasmiin. Kuorosodan myötä tajusin, ettei ole mitään järkeä hillua lavalla muiden pitkätukkien kanssa ja sekoilla after-partyissa päivästä toiseen, kun voi keskittää energiansa todelliseen musiikilliseen taiteeseen kuoromusiikin muodossa. Näin sitä vaan ihminen aikuistuu. Meikällä se kesti vaan hieman kauemmin."

Hakeakseen suuntaa uudelle elämälleen Marco vetäytyy toukokuusta lähtien luostariin opiskelemaan kuorolaulua. Mentorina uudelle "kuoropojalle" toimii pitkän linjan munkkikuorojohtaja Veli Zacharius.

Zacharius: "En ole tutustunut Marcon aikaisempiin musiikillisiin tuotoksiin, mutta saamamme hakemuksen mukana olleen kuvan perusteella häneltä löytyy tiettyjä ulkoisia avuja, joita hyvältä munkilta vaaditaan. Toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi luostariimme ja uskomme hänen löytävän paikkansa veljeskunnassamme."

Marco: "Yleisestihän on tiedossa, että luostareissa ymmärretään hyvien juomien päälle, joten sinällään muutos entiseen elämääni ei ole niin jyrkkä kuin ehkä ensi kuulemalta voisi kuvitella."

Päätös tuli muille Nightwish-jäsenille täytenä yllätyksenä, mutta ymmärrystäkin Marcon päätökselle löytyy.

Jukka: "En voi sanoa osanneeni odottaa tätä, mutta kyllä Marcon nojautumisesta tuohon suuntaan on saatu viitteitä jo pitkin vuosia. Kaikki varmaankin muistavat "From Wishes To Eternity" -dvd:llä olevan pätkän, jossa Marco laulaa takahuoneessa "Kolme kättä ja kuusi penistä" -kappaleen ja saa muut huoneessa olevat liittymään mukaan kuoroon. Voin kertoa ettei tämä todellakaan ole ainoa kerta kun kuorolaulua on harrastettu… Ja toisaalta, eihän mies mikään kummoinen basson pomputtaja ole koskaan ollutkaan, joten ihan jees, että hän keskittyy nyt muihin juttuihin."

Marco Hietalan "toisesta yhtyeestä" Tarotista ei kuitenkaan puhuta uutisessa mitään. Tarotia mies ei olekaan jättänyt, sillä kuopiolaisyhtyeen Suomen-kiertue starttasi Tampereen Klubilta keskiviikkona 31.3. Noin puolentoista tunnin mainiosoundinen setti keskittyi Tarotin uudempiin levyihin, eikä mukana ollut ainuttakaan biisiä varhaisilta Tarot-kiekoilta. Tuoren veisu taisi olla vuoden 1998 For The Glory Of Nothingilta napattu keikkajyrä Warhead.

Tarotin setti Tampereella:

Sleep In The Dark
Warhead
Satan Is Dead
Hell Knows
Rise!
Pyre Of Gods
Pilot Of All Dreams
Tides
Calling Down The Rain
Magic And Technology
Undead Son
Bleeding Dust
I Walk Forever
Crows Fly Black
Traitor

Myös Savon Sanomat on muistanut Marco Hietalaa päivän lehdessä ja kertoo, että Kuopion torin Veljmies-patsas korvataan Marco Hietalaa esittävällä Hevipoika-patsaalla.