Mark Zuckerberg asensi kotiinsa tekoälyn kuunnellakseen Red Hot Chili Peppersiä

Mark Zuckerberg vuonna 2008

Aiemmin tällä viikolla Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kertoi blogikirjoituksessaan asentaneensa kotiinsa puhetunnistuksella toimivan tekoälyn. Iron Man -sarjakuvien mukaan Jarvikseksi ristitty tekoäly hallitsee Zuckerbergin kodissa muun muassa termostaatteja, valaistusta, oveen asennettua kameraa ja musiikkia.

Zuckerbergin julkaiseman blogikirjoituksen kuvasta käy ilmi, että miehen suosikkiartisteihin kuuluu Red Hot Chili Peppers, jota Facebook-miljardööri on tekoälyltä pyytänyt. Kuvan kappalelistauksesta voi päätellä, että tiettyä artistia pyydettäessä Jarvis on ohjelmoitu soittamaan tämän artistin Spotify-profiilin top 10:een kuuluvista kappaleista.

Zuckerberg kertoo musiikin olevan haastava pala tekoälylle.

– Valot voidaan pistää vain päälle tai kiinni, mutta kun sanot [tekoälylle] ”soita artistia X”, voivat jopa pienet sanojen vaihdokset tarkoittaa todella erilaisia asioita. Jos ajatellaan näitä Adeleen liittyviä pyyntöjä: ”play Someone like you”, ”play someone like Adele” ja ”play some Adele”. Ne kuulostavat samalta, mutta jokainen on täysin erilainen pyyntö.

Zuckerberg kertoo käyttävänsä tekoälynsä musiikin toistomahdollisuutta tällä hetkellä enimmäkseen pyytämällä tätä soittamaan jotain musiikkia. Tällöin Jarvis käy läpi Markin viimeaikaiset musiikkimieltymykset, laittaa jotain mielestään sopivaa soimaa ja useimmiten onnistuu tehtävässään.

– Jos se ymmärtää tunnelman väärin, sanon sille esimerkiksi tuo ei ole kevyttä, soita jotain kevyttä, ja se voi oppia kappaleen luokittelun ja mukautua saman tien, Zuckerberg kirjoittaa blogissaan.