Marraskuu on kuukausista julmin, tuumaa Otto Mikkola – ensinäytössä film noir -henkinen oodi vuoden ankarimmalle ajalle

18.11.2022 09:00

Rovaniemeläislähtöinen Otto Mikkola on toiminut aikaisemmin Autiomaa-, Puhelinseksi- ja Romanssi -yhtyeissä, mutta nyt mies keskittyy tekemään musiikkia soolona. Soundissa tulee ensinäyttöön Mikkolan keväällä julkaistavan debyyttilevyn kolmas single, ja sen nimi on Jos talvesta selvitään. Sitähän tässä marraskuun ikeessä moni tykönään pohtii.

“T.S. Eliot valehteli: marraskuu on kuukausista julmin. Muutin Rovaniemeltä Helsinkiin syksyllä 2020. Muistan katselleeni ulos asuntoni ikkunasta ajatellen, miten lohduttoman näköinen paikka lumeton ja sateinen Helsinki oli. Marraskuu on myös henkinen tila, johon voi varmasti samaistua. Jos talvesta selvitään on sydäntäsärkevä balladi vuoden pimeimmästä ajasta ja siitä, miten olosuhteet saavat vangikseen”, Mikkola sanoo.

Katso biisiin tehty film noir -henkinen video ylempää. Videon on ohjannut Waldemar Blommendahl. Mikkolan voi nähdä keikalla 17.11. Jyväskylän Vakiopaineessa, 18.11. Oulun Snooker Timessa, 19.11. Rovaniemen Mustassa Kissassa ja 29.11. Helsingin Tenho Restobarissa. Keikoilla kulkee mukana myös Lasten Hautausmaasta tuttu, tällä hetkellä soolohommia tekevä Tuomo Mannonen. Mikkolan Facebook-sivu löytyy täältä.

Lisää luettavaa