Mastodon-rumpali haikailee bändinsä seuraavalta albumilta enemmän progea ja dynamiikkaa – levyn valmistelu jo täydessä vauhdissa

Rymyryhmä Mastodonin laulaja-rumpali Brann Dailor jutteli vastikään Team Rock -verkkojulkaisulle mukavia yhtyeensä tulevasta pitkäsoitosta. Aiemminhan orkesterin kitaristi Brett Hinds vihjaili jopa tupla-albumin olevan varteenotettava mahdollisuus, mutta Dailor ei ota omassa haastattelussaan sen enempiä kantaa Once More ’Round the Sunin seuraajan pituuteen. Sen sijaan mies kertoo uutta materiaalia syntyvän varsin mukavaan tahtiin ja ideoita pyöriteltävän jo kovaa vauhtia.

– Se [uusi materiaali] kuulostaa mielestäni päivitetyltä Mastodonilta. Yritämme saada aina aikaan jotain uutta ja erilaista, joten sen eteen työskentelemme nytkin. On mahdotonta kuvailla toiselle miltä jokin kuulostaa, joten en mene yksityiskohtiin, mutta kaikki vaikuttaa hyvältä. Paiskimme hommia parhaan tietomme mukaan ja soitamme mistä tykkäämme ja jos emme tykkää jostakin, emme myöskään soita sitä.

Uusilta, työn alla olevilta kappaleilta mies toivoo ennen kaikkea progemaisempaa otetta ja yhtyeeltään rohkeutta harrastaa hieman musiikillista tutkimusmatkailua sävellystyössään.

– Haluaisin mennä hieman progempaan suuntaan, tuoda vähän enemmän ilmavuutta ja dynamiikkaa sävellyksiin, mennä vähän syvemmälle joidenkin riffien ja osioiden kanssa. Haluaisin heittäytyä tutkivammaksi ja työntää rajoja hieman pidemmälle, ohi sen pisteen johon yleensä tupataan jäämään. Katsotaan miten asiat tulevat lutviutumaan.

Mastodon kiertää parhaillaan Eurooppaa ja tulee esiintymään muun muassa maineikkailla Readingin ja Leedsin festivaaleilla kuun loppupuolella.