Mastodon-miesten luomisvimma ei laannu sivuprojekteista huolimatta – Kitaristi väläyttää seuraavan albumin olevan tupla

Kitaristi Brent Hindsillä on monta rautaa tulessa. Mastodonin lisäksi miekkonen on viime aikoina puuhaillut Dillinger Escape Planista ja Alice In Chainsista tuttujen miekkosten kanssa Giraffe Tongue Orchestran debyyttialbumin parissa. Lisäksi Hindsin pitkäaikainen psychobilly-yhtye Fiend Without A Face on keikkaillut viime aikoina Mastodonin ollessa keikkatauolla.

Sivuprojekteista huolimatta Mastodonilla ei ainakaan ole materiaalista pulaa, sillä Hinds kertoo Guitar World -lehdelle antamassaan haastattelussa seuraavan Mastodon-albumin saattavan olla peräti tuplalevy.

– Toisen levyn sävelsin itse ja äänitin rumpali Brann Dailorin ja basisti Troy Sandersin kanssa edellisen Once More ’Round The Sun -albumin sessioissa. Minun osuuteni on nimeltään Cold Dark Place, ja se käsittelee läpikäymääni ikävää eroa, Hinds avautuu.

– Tein todella pimeää, kaunista, pelottavaa, funkahtavaa, eteeristä ja melankolista musiikkia. Mikä kuulostaa samalla myös hieman Bee Geesiltä, Hinds nauraa.

Huh huh. No entäpä tuplan toinen puoli?

– Muut kaverit säveltävät sitä parhaillaan, en ole vielä kuullut sitä, joten en tiedä, miltä se soundaa. Lopuksi menen ja soittelen kappaleisiin omia soolojani sinne tänne.

Myös basisti Sanders kuvaili tulevaa levyä taannoin Loudwiren haastattelussa.

– Pari viimeistä kuukautta on mennyt studiossamme Atlantassa täydessä sävellysmoodissa. Meillä on runsaasti materiaalia, jota käymme läpi ja hiomme kuntoon. Meillä ei todellakaan ole kirjoittajan blokkia, päin vastoin, Sanders kertoi.

– Vielä hyvin varhaisessa esiasteessa olevat kappaleet kuulostavat jo nyt rokkaavilta ja mielestäni hiton hyviltä. Elokuussa kierrämme hetken Eurooppaa ja palaamme jälleen takaisin albumin pariin.

Myös Sanders on Mastodonin lisäksi viihtynyt sivuprojektien parissa: Gone Is Gone (johon kuuluu myös QOTSAn ja At The Drive-Inin jäseniä) julkaisee debyytti-ep:nsä heinäkuussa.