Matti Sakari sukeltaa uutuusvideollaan auringonlaskun jälkeisiin tunnelmiin – ensinäytössä tien päällä kuvattu Yö

https://www.youtube.com/watch?v=65AiQgsZzVw&feature=youtu.be

Vuonna 2016 julkaistulla Kiskot-debyytillään juurevaa folk-soundiaan esitellyt laulaja-lauluntekijä Matti Sakari valmistautuu kesällä ilmestyvän kakkosalbuminsa julkaisuun.

Ensimaistiaisena tulevalta Valoraitoja-albumilta tarjoiltava  on erityisen huomionarvoinen kappale jo siksi, että kyseessä on miehen ensimmäinen julkaistu rakkauslaulu.

”Se kertoo hetkestä, jolloin kaikki kaatuu päälle. Onneksi vieressä on toinen ihminen, joka lohduttaa ja on läsnä pahimman yli. Vaatii uskallusta tarvita ja päästää toinen vaikeimpana hetkenä lähelle. Aamuun on yhdessä vähän lyhyempi matka”, tiedotteessa kerrotaan ajatuksista kappaleen taustalla.

Voit katsoa Niko Jouhkimaisen Yölle ohjaaman, kuvaaman ja leikkaaman videon yltä.

Ihmisten välisten perimmäisten tunteiden käsittelyn lisäksi tulevalta levyltä on lupa odottaa myös aiempaa runsaampaa värimaailmaa, jossa kaiken keskiössä on elämän hetkellisyys ja käytössämme olevan ajan rajallisuus.

”Toista levyä tehdessään Matti Sakarin laulujen värimaailma on laajentunut; synkempien sävyjen vastapainoksi on tullut  kirkkaampia värejä ja lämpimämpää valoa. Lauluntekijä luottaa tekemisessään tunteeseen ja yrittää olla miettimättä asioita turhan monimutkaisesti. Levyn punaisena lankana on elämän hetkellisyys. Elämä on lyhyt ja käsillämme olevaa aikaa tulee vaalia. Jos jokin asia tekee hyvää ja ravitsee, niin siihen suuntaan kannattaa kulkea. Mitä enemmän pohtii elämän rajallisuutta, sitä keskeisimmiltä ihmissuhteet tuntuvat eikä niistä voi olla laulamatta.”

Ennen albumin ilmestymistä Matti Sakari suuntaa myös kiertueelle, joka starttaa 30.1. Joensuun Mokkamaasta. Tulevat keikat ja niiden tarkemmat ajankohdat löydät alta.

30.1.2019 Mokkamaa, Joensuu
1.2. Vihreä talo, Riihimäki w/ Viitasen Piia
2.2.2019 Töölön kirjasto, Helsinki
16.2.2019 Bella, Loviisa
17.2.2019 Porvoon Paahtimo, Porvoo
12.4.2019 Resiina, Lappeenranta
11.5.2019 Huurupiilo, Tampere