Mauri Dark kuvaa elämänmuutosten tuomaa tyhjyyden tunnetta tumman folkin keinoin – Katso Vesa Rannan ohjaama komea video

Mauri Kososen sooloalbumi tehtiin nimekkäiden taustavoimien kanssa.
6.11.2020 12:44

Pitkän uran musiikin parissa tehnyt, Mystons-metalliduon keulahahmonakin tunnettu Mauri Kosonen julkaisee 18. joulukuuta ensimmäisen sooloalbuminsa. Mauri Dark -nimellä julkaistava levy kantaa nimeä Dreams Of A Middle-Aged Man ja sen on miksannut ja osatuottanut Hiili Hiilesmaa. Masteroinnista vastaa pitkän linjan tekijä Vlado Meller, joka on masteroinut levyjä muun muassa Metallicalle, Red Hot Chili Peppersille, System Of A Downille, Kanye Westille ja Johnny Cashille.

”Erosin seitsemän vuoden suhteesta, äitini kuoli syöpään, menin naimisiin ja sain esikoistyttären. Debyyttialbumini musiikki syntyi näistä elämänmuutoksista”, artisti avaa.

Dreams Of A Middle-Aged Man on levy, jollaisen olen aina halunnut tehdä. Se on tunteellinen, rehellinen ja vilpitön akustinen albumi, joka on täynnä tunnelmia ja tarinoita Johnny Cashin, Leonard Cohenin ja Nick Draken hengessä. Se on ajaton albumi, joka tehtiin rakkaudesta musiikkiin.”

Tänään levyltä on julkaistu ensimmäisenä singlenä albumin nimikkokappale, jonka musiikkivideon on ohjannut ja kuvannut Vesa Ranta. Dreams Of A Middle-Aged Man on Kososen mukaan omaelämäkerrallinen ja unelmoiva matka vaipanvaihdosta moottoripyöräilyyn Lofooteilla. Videota kuvattu muun muassa Senjan saarella, Norjassa sekä palaneissa talossa ja metsässä Oulussa.

”Halusimme Rannan kanssa kertoa todentuntuisen tarinan, joka esitetään unenkaltaisesti. Video kuvaa keski-iän elämänmuutosten tuomaa tyhjyyden tunnetta, josta unelmat auttavat vapautumaan”, luonnehtii Kosonen.

Pitkäsoiton toinen single julkaistaan 19. marraskuuta.

Lisää luettavaa