Mauri Darkin tummaa folkia sisältävä sooloalbumi ja uusi video julki – Poison Woman on laulu ihmisistä, jotka toivat toistensa huonoimmat puolet esiin

"Kappale voisi yhtä hyvin olla 'Poison Man' toisen osapuolen kirjoittamana", artisti toteaa.
18.12.2020 13:36

Laulaja-lauluntekijä Mauri Dark, oikealta nimeltään Mauri Kosonen, on tänään julkaissut soolodebyyttinsä Dreams of A Middle-Aged Man. Levy sisältää intiimejä, omaelämäkerrallisia tarinoita tummaan folkmusiikkiin puettuna.

Dreams Of A Middle-Aged Man on levy, jollaisen olen aina halunnut tehdä. Se on tunteellinen, rehellinen ja vilpitön akustinen albumi, joka on täynnä tunnelmia ja tarinoita Johnny Cashin, Leonard Cohenin ja Nick Draken hengessä”, Mystons-yhtyeessäkin vaikuttava Kosonen toteaa.

Levyn kylkiäisinä on tänään julkaistu myös uusi video albumin avaavalle Poison Woman -kappaleelle. Kyseessä on levyn rockvaikutteisin ja vauhdikkain, spagettiwesterniä sekä mies ja kitara -musiikkia yhdistelevä kappale, joka kertoo seitsemän vuotta kestäneen parisuhteen päättymisestä.

”Kappale voisi yhtä hyvin olla ’Poison Man’ toisen osapuolen kirjoittamana. Se kertoo kahdesta ihmisestä, jotka toivat esiin toistensa huonoimmat puolet. Kirjoitin kappaleen satakuntalaisessa erämaamökissä 2016. Äidilläni oli todettu tuolloin 3+ asteen syöpä. Sana ’poison’ tuli hänen saamistaan ’myrkyllisistä’ hoidoista. Äitini menehtyi 27.5.2017. 364 päivää myöhemmin olin onnellisesti naimisissa ja esikoistyttäremme syntyi. Tämä elämänkokemusten vuoristorata kirjoitti levyni kappaleet.”

Lisää luettavaa