”Me pystymme parempaan” – The Killers ottaa kantaa uudella singlellään ja Spike Leen ohjaamalla videolla

https://youtu.be/OIT0ucf_gys

Dramaattinen video on kuvattu Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla.

The Killers on julkaissut ihka uuden singlen Land Of The Free, joka ottaa kantaa presidentti Donald Trumpin hallintoon ja Yhdysvaltojen nykyiseen ilmapiiriin. Singlen kylkeen on tehty myös Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla kuvattu dramaattinen video, jonka on ohjannut Spike Lee (Do The Right Thing, Malcolm X, BlacKkKlansman).

”14. joulukuuta 2012 heräsin, avasin puhelimeni ja kuten moni muu, näin kommentit, joissa pyydettiin rukoilemaan Sandy Hookin puolesta [Sandy Hookin alakoulussa tapahtuneessa kouluammuskelussa sai tuolloin surmansa 28 ihmistä, joista 20 lapsia, toim.huom.]. Uutinen oli musertava, sydäntä särkevä. Mutta valitettavasti ei niin pysäyttävä kuin sen olisi pitänyt olla”, nokkamies Brandon Flowers avaa kappaleen taustoja.

”Jos on jokin yksittäinen hetki, josta Land Of The Free alkoi syntyä, se oli tuo hetki. Tulevina kuukausina ja vuosina Amerikassa koettiin joukkoampumisia toistensa perään ja liian monta esimerkkiä rotuun liittyvistä epäoikeudenmukaisuuksista, ettei asiaa voinut sivuuttaa.” — ”En voinut muuta kuin istua alas ja kirjoittaa tunteistani laulun.”

”On epäkunnioittavaa arvojamme, esi-isiämme ja perintöämme kohtaan, että torjumme kyynelkaasulla veljiämme ja siskojamme, jotka tarvitsevat turvapaikkaa. Näin oman perheeni noiden ihmisten kasvoissa, sillä siitä ei ole kovinkaan kauaa, kun isoäitini ja hänen perheensä pakenivat Neuvostoliiton sortoa Liettuasta. He tekivät valinnan ja jättivät kotinsa tullakseen Amerikkaan raatamaan vaarallisissa hiilikaivoksissa sen sijaan, että olisivat jääneet tyranniaan.”

”Rakastan maatani ja tiedän, että nämä ovat vaikeita asioita. Mutta seisoitpa sitten vasemmalla, oikealla tai siinä välissä, sinun täytyy uskoa, että me pystymme parempaan.”

Posted by The Killers on Monday, January 14, 2019

Posted by The Killers on Monday, January 14, 2019